Recensie

Timing is alles – Amber Clarke

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Hamley Books brengt ook E-book only uit. Als recensent voor dit onderdeel van Hamley Books mag ik boeken die bij hen uitkomen lezen.
Timing is Alles is een boek die ik heb uitgekozen om te lezen en recenseren.

“Elke beslissing kan je leven bepalen…” Voor fans van Karen M. McManus en Colleen Hoover.
Jess maakt zich klaar om haar laatste schooljaar af te ronden. Ze haalt redelijke punten, heeft goede vrienden en heeft haar leven eindelijk weer op de rails sinds de jongen van wie ze hield van de radar verdween. Zijn geheimen zouden haar enkel hebben vernield, weet ze, ook al had ze gehoopt hem te kunnen redden. Plots davert haar wereld echter op haar grondvesten. Luke staat weer aan haar deur, maar hij is niet alleen. De schaduw die Jess achtervolgt sinds ze Luke ontmoette, houdt hen nauwlettend in de gaten. Is haar liefde voor Luke sterk genoeg om zijn verleden te vergeten? En zal de schaduw toelaten dat Jess en Luke geluk vinden bij elkaar?

Jessica (Jess) woont bij haar broer, Ike, en zijn vrienden Brent en Monica. Haar voormalige vriendje, Luke, woonde daar ook tot hij plots verdween. Hij liet niks achter dan een briefje met de boodschap hem niet te zoeken.

Na een tijd staat Luke plots weer voor de deur en is de waarheid over hem Jessica te oren gekomen.
Luke blijkt lid te zijn van de gevaarlijke groep YOUTH.

YOUTH is een groep die “opkomt voor de minder bedeelde” als in de mensen die niet dezelfde kansen krijgen omdat ze anders zijn.
Reese, een oud vriend van Jessica blijkt ook meer te weten over YOUTH en hoe dit zit. Hoe ver gaat deze groep mijn hun idealen?

Kunnen Luke en Jessica samen gelukkig worden, of zijn ze gedoemd te leven zonder elkaar?

Amber Clarke heeft een heel leuk idee het leven gegeven met dit boek. Helaas vond ik de opbouw van dit verhaal nogal rommelig en chaotisch. Dit zorgde ervoor dat het boek erg langzaam op gang kwam en je soms moest stoppen met lezen en weer terug bladeren in het ebook.

De schrijfstijl is wel laagdrempelig waardoor je als lezer wel, als je er eenmaal in zit en snapt hoe het ongeveer zit, je makkelijk mee neemt in het verhaal.

In dit boek lees je voornamelijk uit Jessica’s perspectief, hoewel je soms door de ogen van een ander personage kijkt. Dit is voor mij niet altijd even duidelijk aangeven. Het zelfde geldt eigenlijk voor de flashbacks waar dit boek toch wel veel van heeft.

Deze bovengenoemde problemen hadden makkelijk kunnen worden opgelost met een ander lettertype. Cursief was het nu alleen vond dit soms moeilijk te onderscheiden van het gewone lettertype.

Het verhaal zelf, is vermakelijk alleen je moet van een tragisch verhaal houden. Een feelgood vind ik dit zeker niet. Dit is wel een romance, maar met een duister randje vol met verassingen.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal dat wat rommelig/chaotisch begint, wanneer je eenmaal het een beetje snapt lees het boek wel goed weg. De vele mysteries zorgen dat je blijft lezen. Er had alleen wel beter mogen worden aangegeven als er een flashback is en als er wordt gewisseld van perspectief. dit maakte dit boek wel op bepaalde momenten erg verwarrend.


Praktische Informatie

Titel: Timing is alles
Serie: 
Auteur: Amber Clarke
Genre: Romance
Pagina’s: 276
Uitgever: Hamley Books
ISBN (E-Book): 9789464661347
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:
/

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.