Als een (beginnend) boekenblogger mag natuurlijk een goed gevulde boekenkast niet ontbreken. En mijn kast is helaas al vol en kom nog ruimte te kort om alle boeken die ik heb mooi te kunnen laten zien.

Om jullie een betere indruk te geven van wat ik in mijn kast heb staan en wat ik leuk vind heb ik een aantal foto’s gemaakt van mijn (overvolle) boekenkast.

IMG_20180721_105500.jpg
De 4 planken van mijn boekenkast

 

IMG_20180721_110953
Omdat mijn boekenkast 2 lade heeft… moet je creatief zijn!

Zoals je kan zien heb ik nog niet super veel boeken en is het bijna allemaal Nederlandstalig of vertaald naar het Nederlands.

Natuurlijk heb ik meer dan in mijn boekenkast staat, maar helaas heb ik niet meer ruimte voor een tweede boekenkast. Dit komt wanneer ik uit huis ga!

Wat vind ik leuk?

Iedereen heeft een eigen “smaak” als het om lezen gaat.
Zelf ben ik gek op Young Adult (YA) boeken maar ook op de boeken van Young and Awesome. Deze boeken kunnen vallen in Young Adult maar ook in New Adult. Als ik kijk naar het genre wat ik graag lees kom ik toch uit op fantasy, dystopian en sci-fi boeken maar een leuke thriller of misdaad op zijn tijd vind ik ook erg leuk. Noem het meisjesachtig maar een lekkere roman op zijn tijd vind ik ook heerlijk om te lezen.

Ik houd van Romantiek in boeken en vind de zogenoemde love-triangles helemaal leuk zo lang het maar niet te cliché wordt. Het boek Hard tegen Hart van Karen Wijns vind ik bijvoorbeeld heerlijk romantisch en leest heerlijk weg, alleen is het soms ook te spannend om het weg te leggen (Hard tegen hart). Daar houd ik echt van! een boek dat je echt helemaal opslokt en je niet los laat tot het boek of de serie is afgelopen.

 

Omdat ik niet alle stand alone boeken en series kan opnoemen die ik heb gelezen kan ik je wel vertellen welke boeken er voor mij in een TOP 5 staan!

Serie TOP 5

  1. Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas
  2. De helse creaties – Cassandra Clare
  3. De Royals – Erin Watt
  4. De glazen troon – Sarah J. Maas
  5. Selectie serie (1 t/m 3) – Kiera Cass

Er zijn zo veel series die ik eigenlijk leuk vind maar deze zijn denk ik wel de top 5. dit kan veranderen als er bijvoorbeeld een nog betere serie uitkomt!

Stand Alone TOP 5

  1. Een weeffout in onze sterren – John Green
  2. Library kiss – Kasie West
  3. Loverboys – Helen Vreeswijk
  4. Voor ik dood ga – Jenny Downham
  5. Zomer in het kunstcafé –  Sue McDonagh

Zoals je ziet heb ik moeite met stand alone boeken, dit kan komen omdat ik eigenlijk het liefst series lees omdat ik er zo een hekel aan heb om afscheid te nemen van een wereld en de personages die je ontmoet. Natuurlijk kan deze top 5 ook veranderen alleen ik denk dat die dan eerder wordt aangevuld 😉