Recensie

Droomsels van de Leegte – Peter Varg (Kukulkans meesterplan #1,5)

Hee Lieve Lezers,

Om de de serie Kukulkans meesterplan meer diepgang te geven heeft Peter Varg nog twee tussen delen geschreven. Vandaag deel ik mijn mening over het eerste tussen deel, Droomsels van de Leegte.

De herberg staat in de schaduw van een eik. Er wordt gefluisterd dat Kukulkan, de Gevederde Slang, tussen zijn takken leeft. De eik en de slang zijn niet echt van deze wereld. Ze zijn kinderen van de machtige droomsels van de Leegte en ze ontlenen aan hen hun kennis en hun macht.

Volgens de barman, die zijn buitenaardse natuur verbergt achter een onopvallend gezicht, is het hier dag en nacht een komen en gaan van menselijke en niet zo menselijke wezens. Ze dragen de geschiedenis van een schepping in verval met zich mee. In het schemerdonker van de gelagzaal wordt er gedronken en gegokt alsof elk glas of elk spel het laatst zou kunnen zijn.

De witte heks en de Dood dansen hier regelmatig een tango en de Duivel komt langs om te mijmeren over wat was en over wat komen zal.

Aan een tafeltje, dicht bij de open haard, schrijft een jongeman de laatste regels van zijn epos terwijl aan de grenzen van de werkelijkheid het leger van de Waanzinnige God zich klaarmaakt voor de laatste strijd.

***

Peter Varg (pseudoniem) woont in Aalst, België. Geïnspireerd door zijn ontwikkelingswerk in de jaren 80 van de vorige eeuw heeft hij de fantasytrilogie Kukulkans Meesterplan bedacht. De verhalenbundel Droomsels van de Leegte biedt op speelse wijze informatie over wezens die een rol in de trilogie spelen

In Droomsels van de Leegte worden meerdere verhalen verteld over de eik en de aangrenzende herberg. Persoonlijk vond ik het echt heel erg leuk om al deze korte verhalen te lezen. Elk verhaal staat op zichzelf en geeft toch een inzicht in de wijze hoe Kukulkan denkt.

Kukulkan is de gevederdeslang die leeft in de eik. Hij is heel slim en heeft onuitputtelijke kennis lijkt het wel.
Een leuk detail is dat Peter en Monica ook er in een verhaal in voor komen. Je hoort hier al een stukje over een tem dat is opgericht om hen en hun ongeboren kind te beschermen.

Alle verhalen staan op zichzelf met als centraal thema de herberg die is gemaakt door de eik. De duivel, Witte heksen, Weerwolven en meer andere wezens die Peter Varg in dit boek naar voren doet komen gaan een grotere rol spelen in het verhaal dan je misschien kan denken.

De overlap in de verhalen zorgt ervoor dat dit boek één geheel wordt en tegelijk heel divers is en verfrissend om te lezen.


Lang Verhaal Kort

Een bundeling van verhalen waar je als lezer meer inzicht krijgt in de wereld die Peter Varg gebruikt tijdens Kukulkans meesterplan. Elk verhaal heeft gemeen dat de eik en de herberg die door de eik is gemaakt centraal staan. Ook al lijkt dit niet altijd zo. Door per verhaaltje een andere situatie of persoon te belichten is het boek heel divers en super leuk om te lezen.


Praktische Informatie

Titel: Droomsels van de Leegte
Serie: Kukulkans meesterplan
Auteur: Peter varg
Genre: Fantasy, Dark fantasy
Pagina’s: 100
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback): 9789491300790
Prijs (Paperback): €9,45
ISBN (E-book): 9789491300820
Prijs (E-book): €4,50

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.