Recensie

Blogtour, Illusions – Aprilynne Pike (Wings 3)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Het verhaal van Laurel gaat verder, en natuurlijk gaat er weer een hoop gebeuren. Want het gevaar is nog niet geweken voor de elfen wereld. Kan Tamani haar veilig houden?

‘Ik loop geen patrouilles, ik ga niet op jacht; ik blijf gewoon dicht bij je. Jij leeft jouw leven en ik houd je veilig,’ zei Tamani, terwijl hij een haarlok uit haar gezicht veegde. ‘Of ik zal mijn leven geven om dat te garanderen.’

Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem vorig jaar smeekte haar met rust te laten. Hoewel haar hart nog steeds pijn doet, is Laurel ervan overtuigd dat David voor haar de juiste keuze was. Maar net als haar leven weer een beetje normaal wordt, realiseert Laurel zich dat er een verborgen vijand op de loer ligt.

Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani wenden. Die moet haar beschermen en met raad en daad bijstaan, want het gevaar dat Avalon dit keer bedreigt is iets wat geen enkele elf voor mogelijk hield.

Laurel, David en Chelsea zitten in hun laatste jaar van de middelbare school. Na de zomer die Laurel op de school van Avalon heeft doorgebracht moet ze thuis, bij de mensen, door leren voor haar gave en daarbij slagen voor haar SAT-examens.

Wanneer op de eerste dag van school Tamani met een groep uitwisselingsstudenten de school binnen komt staat haar wereld op zijn kop.
Nu David en Tamani steeds in de buurt zijn lijkt de opgave zich te concentreren op school en haar elfen gave er een te veel.

Laurels gevoelens voor David zijn er, maar bij Tamani voelt ze ook zo veel. Hij is er altijd voor haar, ook wanneer het gevaarlijk is.
Wanneer ze bekomen is van deze schok komt Klea langs met het verzoek op haar nichtje te redden die uit Japan is gekomen.

Klea vraagt Laurel op Yuki een oogje in het zijl te houden en misschien zelfs vrienden te worden. Helaas voor Laurel is deze opdracht onmogelijk. Alles wat ze probeert lijkt Yuki alleen maar weg te duwen.

Uiteindelijk besluiten Tamani en Laurel om hem dichter bij Yuki te laten komen, want ze blijkt een elf te zijn. Die niet bekend is in Avalon.
Wie is deze wilde bloem en waarom kent Klea haar?

De wachters van Laurel komen ook veelal trollen sporen tegen, maar kunnen geen enkele trol vinden?
Wat is er allemaal aan de hand in Cresent City?

Wat willen ze met Lauren of Yuki doen en hoe kunnen trollen verdwijnen?

Aprilynne Pike heeft in dit derde deel van de Wings serie een hele nieuwe plot twist er in verwerkt. We hebben Laurel leren kennen, zijn in Avalon geweest en nu is er nog een onbekende vijand?

Dit boek is voor mijn gevoel een opbouw naar iets veel groters wat zich in deel 4 zal gaan openbaren. Ik kan niet wachten om door te lezen omdat het met een cliffhanger afsluit.

De schijfstijl is soepel en laagdrempelig, je komt makkelijk weer terug in het verhaal en de spanning bouwt zich gedurende het boek op. Dit boek heeft tevens meer lagen, buiten de love triangel gebeurt en een hoop op de achtergrond, maar ook in plain sight zonder dat je het door hebt.


Lang Verhaal Kort

Een boek dat opbouwt naar een grote cliffhanger. Er worden nieuwe dingen ontdekt en Laurel staat nog steeds voor de keus waar haar hart ligt, in Avalon of in de mensenwereld? tevens is de love triangel nu meer aanwezig.


Praktische Informatie

Titel: Illusions
Serie: Wings
Auteur: Aprilynne pike
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265448
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9798215438022
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.