Recensie

Blogtour, Het geheim van Rose – Kirsty Ferry (Cornish secrets 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Choc Lit NL heeft weer een boek van Kirsty Ferry vertaald en uitgegeven. Persoonlijk vind ik dit echt super leuk want haar boeken stellen mij tot nu toe nooit teleur. Vandaag voor de blogtour mag ik mijn recensie delen.

Merryn Burton is blij dat ze naar Cornwall af mag reizen voor haar eerste grote opdracht voor een Londense kunsthandel.
Maar zodra ze aankomt bij Pencradoc, een prachtig oud landhuis, beseft ze dat dit niet zomaar een opdracht wordt.
Niet alleen is Pencradoc gevuld met fascinerende en mogelijk waardevolle kunstwerken,
het is ook eigendom van de gebroeders Penhaligon.
Merryns onmiddellijke klik met Kit Penhaligon is nóg een reden waarom alles plotseling een stuk interessanter wordt.

Maar hoe langer Merryn in Pencradoc verblijft,
hoe duidelijker het wordt dat het huis een geheim herbergt,
en een lang vergeten Rose zou weleens de sleutel kunnen zijn…

Merryn Burton gaat voor het opmaken van een kunst inventarisatie naar het Pencradoc landgoed. Coren en Kit Penhaligon zijn de eigenaren van dit landgoed en alles dat er te vinden is.

Wanneer Merryn en Kit elkaar ontmoeten lijkt het heden en verleden elkaar te overlappen. Schaduwen op Pencradoc nemen een “loopje” met Merryn haar fantasie en Kit krijgt op onverklaarbare wijze steeds vaker ruzie op het landgoed met zijn broer.

Wanneer Merryn en Kit het schilderij van Rose vinden in een verborgen ruimte worden de mysteries groter en besluiten ze verder op onderzoek uit te gaan over wat er precies met Rose is gebeurt. Het briefje dat in haar schilderij zat verstopt werpt een blik op de hele situatie.

Rose is jong gestorven en Zennor is de nieuwe vrouw van Ellory en ze lijkt heel erg op Rose. Maar Ellory was alles behalve een warm persoon. Zennor vond het schilderij van Rose en besloot deze te laten zien aan haar nichtje Alys. Ook zij was meteen gebiologeerd door Rose.

Alys trachtte ernaar haar geheim te ontrafelen, maar hiervoor had ze hulp nodig van de persoon die haar kende toen ze leefde, Jago.

Heden en verleden overlappen elkaar in “Het geheim van Rose”. Kan Merryn samen met Kit Rose haar geheim ontrafelen en daarmee ook het geheim van Pencradoc voor ze verbogen houd?

En zullen de dwalende geesten die op het landgoed leven, goed dan wel kwaad rust vinden?

Kirsty Ferry is voor mij echt de Koningin van de historische feelgood. Ze laat het heden en verleden elkaar overlappen om één groot mysterie te ontrafelen. De ontluikende liefdes en intriges die het verhaal rijk zijn nemen je mee naar het romantische Cornwall en diens geheimen.

De schrijfstijl van Kirsty Ferry vind ik persoonlijk altijd erg fijn want ze weet de lezer meteen mee te nemen in het mysterie en deze spannend en romantisch te houden tot de laatste letter.

Doordat er altijd goed is aangegeven in welke tijd het zich afspeelt kan je makkelijk schakelen tussen de personages maar ook tussen de gebeurtenissen. Het enige jammere is voor mij dat we niet meer tijd hebben doorgebracht in het verleden want Jago en Alys hun romance is niet helemaal verteld en die had ik graag gelezen.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke feelgood waar het verleden en heden samen een groot mysterie oplossen. Rose haar geheim wordt onthuld en liefde zien we ontluiken. Dit boek is echt een Kirsty Ferry omdat alleen zij ze zo kan maken dat je vanaf de eerste tot de laatste letter geboeid blijft.


Praktische Informatie

Titel: Het geheim van R0se
Serie: Cornish secrets
Auteur: Kirsty Ferry
Genre: Feelgood
Pagina’s: 300
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789493265516
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9798215892763
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.