Recensie

Blogtour, Bevangen door haat – Julia James (Zjuta 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Julia James heeft een oproep gedaan voor mensen die haar serie graag willen lezen en recenseren. Aangezien ik wel van Dark Romance houd en haar serie al langer op mijn leeslijstje staat, is dit natuurlijk een hele mooie kans om deze boeken te lezen.

Mijn hele leven voel ik de druk om iemand te zijn die ik diep vanbinnen niet ben. Met mijn chaotische karakter pas ik niet helemaal tussen de mensen die ik liefheb. Om de persoon te zijn die mijn omgeving graag ziet heb ik geleerd om mijn impulsiviteit te onderdrukken. Soms is dat een uitdaging, maar je kunt in je leven nou eenmaal niet alles krijgen wat je wil.

Toch begint mijn ideale toekomstbeeld steeds meer vorm te krijgen als ik in het bijzijn van mijn familie ten huwelijk word gevraagd. Eindelijk ga ik in de voetsporen van mijn jongere zusjes treden en mijn ouders trots maken. Maar dan ben ik domweg op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Ik hoor iets wat ik niet mag horen en dat moet ik met mijn leven bekopen.

Althans… Dat is de opdracht die hij krijgt, maar ik ben niet van plan om het hem gemakkelijk te maken.

 

In Bevangen door Haat maken we kennis met de Nederlandse Josephine die met haar familie en kersverse verloofde Frederick in Dubai zijn.
Helaas voor Josephine, ze is nogal chaotisch en kan een beetje klunzig zijn. Nu wil het geval dat ze al uitgecheckt zijn uit het hotel, maar mogelijk haar verlovingsring nog in de slaapkamer ligt.

Josephine besluit om zonder haar sleutel de hotelkamer toch te betreden, maar haar kamer blijkt een nieuwe gast te hebben.
Wanneer ze een heel gevaarlijk gesprek opvangt, is ze haar leven niet zeker. Een aanslag horen qua plannen en voornemen is niet niks.

Ontkomen doet ze helaas niet, hoe slim ze ook probeert te zijn, Innokentiy krijgt de opdracht haar te elimineren.
Wat blijkt, hij is de beste sluipmoordenaar van de Russische geheime dienst en schuwt niet om te doden of martelen voor antwoorden.

Inno moet deze chaotische vrouw vangen en omleggen om zijn echte missie te kunnen beginnen. Het elimineren van de Sjeik. Maar deze vrouw, zo krachtig en mooi weet zijn lust op te roepen en ook andere dingen waarvan hij niet wist dat het bestaat.

Kunnen Inno en Josephine gelukkig zijn, of wordt hun ongewone relatie hen fataal?
de rest van de Zjuta trilogie gaat dit uitwijzen.

De schrijfstijl van Julia James vond ik erg prettig. Ze wisselt tussen het perspectief van Innokentiy (Inno) en Josephine waardoor je van allebei de personages een beter beeld krijgt. Inno is wel wat meer gesloten, maar zijn daden spreken voor zich. Dat hij moreel grijs is staat buiten kijf.

Josephine is een echte Hollandse dame, maar wel de kluns van de familie. Door deze eigenschap is ze lekker makkelijk om in te leven want ze maakt “fouten” die elk mens kan overkomen. Haar denkwijze kon ik me ook goed in vinden, zeker omdat ze in de knoop zit met zichzelf en al die tegenstrijdige emoties en gevoelens.

Ik ben erg benieuwd naar de rest van de trilogie en zal deze zeker snel lezen.


Lang Verhaal Kort

Een Dark romance van Julia James haar hand waar de Russische sluipmoordenaar een mooie Hollandse vrouw moet uitschakelen. De chemie tussen Inno en Josephine is meteen voelbaar, ook al is de verhouding fout. Hij is immers haar ontvoerder, maar iedereen kan liefde vinden, maar of het goed gaat?


Praktische Informatie

Titel: Bevangen door Haat
Serie: Zjuta
Auteur: Julia James
Genre: Dark Romance, Romance
Pagina’s: 261
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789464401165
Prijs (Paperback): €19,50
ISBN (E-Book): 9789083313801
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.