Recensie

Steen der schaduwen – M. C. Pallada (Sleutels van het Lot 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Voor uitgeverij Zilverbron mocht ik deze Fantasy, die ook heel goed door Young Adults kan worden gelezen, lezen en recenseren.
Steen der schaduwen is het eerste boek van de Sleutels van het lot serie en vertelt het verhaal van prinses Myra en haar twee beschermers Or en Stefan.

‘Duisternis is niet het ontbreken van licht, maar de aanwezigheid van het kwaad.’

Door een foutje van een magiër, weten kroonprinses Myra en haar twee troonbeschermers twintig jaar lang niet meer wie ze zijn. Hun koninkrijk is door de noordelijke hertog Mandrius veroverd en in verval geraakt. Wanneer Myra haar geheugen weer terug heeft, zet ze alles op alles om haar plaats op de troon te herwinnen. Een duistere magiër ontsnapt uit de tussenwereld waar hij eeuwen opgesloten heeft gezeten. Het noodlot slaat toe als Myra en haar vrienden hem tijdens een verkenning ontmoeten. De man ontvoert haar. Myra’s prioriteit is om in leven te blijven. Haar vrienden zetten de achtervolging in. Of ze op tijd zullen zijn om haar te redden, is de vraag. Anma Porfyrya, volgeling van de Duistere, verschijnt in Auradya om zijn zoektocht naar het krachtige artefact, de Steen der Schaduwen, te voltooien. De macht van zijn meester breidt zich steeds verder uit.

Wanneer er een vijandige staatsgreep plaatsvind in Auradya worden veel mensen gedood, waaronder de koning en koningin. Prinses Myra overleeft het maar net en weet aan het bloedbad te ontsnappen samen met haar vrienden en beschermers Or en Stefan.

Wanneer ze 19 jaar later ontwaken uit een betovering, die over hen was geplaatst om ze te laten leren en aansterken was het niet de bedoeling dat het zo lang zou duren.

Het ontwaken verloopt niet vlekkeloos en brengt problemen met zich mee. Myra heeft nu een plicht naar haar volk, maar ze weet niet zo goed hoe ze dit allemaal moet doen en of ze dit wel wilt. Ze is gelukkig met het simpele leven dat ze had tijdens de betovering.

Or, is verbonden met Myra door een eed die hij heeft afgelegd om haar te beschermen. Hij voelt haar aan en wordt er radeloos van.
Stefan liep deze mogelijkheid helaas mis, maar heeft zo zijn eigen manier gevonden om zich aan haar te binden.
Maar zal zij dit accepteren of weigert ze de bond?

Wanneer het drietal begint aan hun reis naar Auradya ontmoeten ze Rody. Maar hij is anders dan andere magie gebruikers. Sterker, maar hij verbergt het niet terwijl magie verboden is sinds de nieuwe koning.

Rahvinn is getrouwd met Syrela en heeft na zijn huwelijk de troon overgenomen van zijn vader die Auradya met ijzeren hand bestuurde.
Maar sinds hij de liefde van Syrela heeft, voelt hij zich anders en wilt hij het anders doen.

Maar een duistere magiër, Anma, heeft een schuld te innen van zijn vader, en is nu dus zijn probleem. Anma wilt de Steen der schaduwen om zijn macht nog groter te maken, alleen is dat een probleem en wilt Rahvinn niet helpen.

In een race tegen de klok stuurt hij zijn vrouw weg, naar veiligheid waarna hij gedwongen mee moet met Anma en de mensen die hem hebben verraden.

Wie zal als eerste aankomen bij de Steen der schaduwen en kan deze handteren? is Auradya verloren of kunnen Myra en haar gevolg het voorkomen en zorgen dat er licht blijft bestaan?

In dit boek wordt je mee gezogen in een spannende race tegen de klok waarbij je stukken van deze nieuwe en onbekende wereld ziet.
In dit boek volgen we voornamelijk Myra, wanneer nodig zien we ook stukken vanuit Rahvinn en Or en Stefans perspectief. De wisseling is heel soepel en je merkt het niet dat er gewisseld wordt. Het loopt naadloos in elkaar over.

Waar een mysterie langzaam wordt ontrafeld wordt er weer een nieuwe gegeven waardoor je door wilt lezen. Ik kijk ook erg uit naar het vervolg van deze serie.


Lang Verhaal Kort

Een spannende fantasy die ook geschikt is voor de YA lezers. Myra is het personage waar je het meeste mee beleeft, maar je ziet wel stukjes vanuit andere personages. De schrijfstijl is vlot en het wordt naar mate je verder leest steeds spannender.


Praktische Informatie

Titel: Steen der schaduwen
Serie: Sleutels van het lot
Auteur: M. C. Pallada
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 375
Uitgever: Zilverbron
ISBN (paperback): 9789463084628
Prijs (Paperback): €24,95
ISBN (E-Book): 9789463084598
Prijs (E-Book): €10,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.