Recensie

Blogtour, Spells – Aprilynne Pike (Wings 2)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dutch Venture Publishing gaat de hele serie (dus ook het vijfde deel) van Aprilynne Pike haar serie Wings uitgeven.
De serie zelf had ik nog niet gelezen, maar deze serie is tot nu toe echt een aanrader voor mensen die van een wat “ouderwetse” YA fantasy houden. Let op, Spells is het tweede deel in de Wings serie.

Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan. Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken… een keus die misschien haar hart wel zal breken.

 

Laurel is ontboden naar Avalon om tijdens haar zomervakantie te leren aan de academie. Ze kent daar niemand behalve Tamani, een herfst elf. Op de academie komt Laurel er achter dat de mensen haar wel kennen, maar nu niet meer door de opdracht die ze heeft gekregen van de koningin.

Katya wordt haar mentor en moet Laurel helpen om de stof die ze ooit al kende opnieuw eigen te maken. Het is veel, maar ze lijkt er gevoel voor te hebben. Wanneer Laurel eindelijk een dag rust heeft van haar studies, gaat ze met Tamani Avalon verkennen.

Het eerste wat haar opvalt is hoe groot de verschillen wel niet zijn tussen de mensen wereld en de elfen wereld. Tamani legt het zo goed en kwaad als die kan uit.

In Avalon is Tamani het anker dat Laurel vast houd, in de mensen wereld zijn dit haar ouders, vriendje en vrienden. Ze leeft nu een tijdje met haar geheim en dus ook in twee werelden.

Wanneer Laurel naar een feest in Avalon gaat komen haar gevoelens voor Tamani steeds verder naar het oppervlak. Maar ze heeft een relatie met David. Hoe kan Laurel dit oplossen en wie wint haar hart uiteindelijk helemaal?

Een spannend vervolg op Wings waarin Laurel haar echte identiteit verder onderzoekt. Aprilynne Pike heeft de twee werelden waar Laurel leeft beide helemaal uitgewerkt en samen met haar leer je de gebruiken van Avalon.

De schrijfstijl is meer verwant aan de “oudere” young adult zoals deze populair werd met de Twilight Saga, maar ook in de Angelstar duologie
als je het leuk vind en echt van de klassieke love triangle houd met een flinke dosis fantasy is dit boek zeker voor jou!

Omdat de elfen wereld nieuw is voor de lezer, maar tegelijk ook voor het hoofdpersonage leer je samen Avalon en diens gebruiken kennen.
Het boek/deze serie is laagdrempelig en kan ook door jongere van 13 worden gelezen.


Lang Verhaal Kort

Een spannend magisch vervolg op Wings. Aprilynne Pike neemt de lezer mee naar het magische Avalon waar de elfen wonen.
Laurel komt in tweestrijd en dingen zijn anders en erger dan ze eruit zien, kan Laurel iedereen redden?
en aan welke jongen behoort haar hart uiteindelijk toe?


Praktische Informatie

Titel: Spells
Serie: Wings
Auteur: Aprilynne Pike
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265288 
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9798201126056
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.