Recensie

Cappuccino en cupcakes – Ina de Man

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Van Hamley books kreeg ik de mogelijkheid om een aantal e-book only boeken aan te vragen. Omdat ik gek ben op romance en op mysterie stiekem ook, kon deze bundel van Ina de Man niet worden overgeslagen.

Cappuccino & Cupcakes is een verzameling van kortverhalen over dingen die de mensen, die verbonden zijn met deze koffieshop, meemaken. Soms spannend, soms schattig maar altijd bijzonder Ergens in een provinciestadje ligt een winkelstraat met gezellige winkels, geflankeerd door twee grootwarenhuizen. Midden in deze straat ligt een heel bijzondere koffieshop. Latteratura en het gebouw waarin het gehuisvest is, is eigendom van Jasmijn. Ze heeft twee grote passies: boeken en koffie en die heeft ze samengebracht in dit pand. Je kan hier gewoon binnenstappen voor een kopje bijzondere koffie met een stukje zelfgemaakt gebak, maar je kan hier ook een paar gezellige uren doorbrengen in de leeshoek. Jasmijn heeft namelijk de zijmuur bedolven onder rekken met allerlei boeken die je als klant gewoon kan lezen. Je kan er zowat alles vinden: feelgood romans, thrillers, bundels met kortverhalen maar ook tijdloze boekjes uit je jeugd. Het begon met haar eigen boeken maar gaandeweg begonnen haar vaste klanten boeken te doneren en raakten de rekken helemaal gevuld. Jasmijn runt de zaak niet alleen. Thomas is haar vaste barista. Hij weet alles over de koffiesoorten die worden aangeboden en denkt er zelfs over na om workshops over koffie te geven. Naast barista is Thomas ook de bakker van dienst. Hij maakt roomsoezen, cakes, gebakjes en taartjes dat het een lieve lust is. En dan hebben we nog Maris. Oorspronkelijk sprong ze tijdens de vakanties bij, maar na haar studie besloot ze om in de zaak te blijven werken omdat ze het veel te leuk vond. Er zijn ook de vaste klanten, zoals meneer Oldman en mevrouw Snelders. En uiteraard is er Toulouse, de kat van Jasmijn die haar baasje af en toe in de problemen brengt. Cappuccino & Cupcakes is een verzameling van kortverhalen over dingen die de mensen, die verbonden zijn met deze koffieshop, meemaken. Soms spannend, soms schattig maar altijd bijzonder.

In Cappuccino en cupcakes volgen we het bijzondere trio dat werkt bij Latteratura. Jasmijn, de eigenaar is een heuse mysterie oplosser en alle mysteries die ze oplost zorgen ervoor dat mensen speciaal naar haar koffiebar komen om problemen te laten oplossen.

Haar goede vriend, Thomas, die tevens de barista en kok/bakker is in de koffiebar helpt maar wat graag om de mysteries op te lossen.
Zijn man Mark komt met zijn ICT achtergrond zeker ook op zijn tijd goed van pas.

Maris, de altijd vrolijke en bijzonder geklede serveerster van de koffiebar vind alle avonturen en mysteries die er komen aanwaaien bij Jasmijn maar wat leuk en staat altijd in de startblokken om te helpen ze op te lossen.

Natuurlijk komt er ook een moord voor en komt inspecteur Johan de Ridder daar om deze op te lossen. Naarmate hij meer van Jasmijn leert kennen wordt hij verliefd, maar hoe kunnen ze elkaar leren kennen als er altijd een nieuw mysterie is om op te lossen.

In deze verhalen bundel van Ina de Man volgen we de vaste crew van Latteratura, de rode draad in het verhaal zijn niet alleen de personages, soms wordt er ook een voorgaand verhaal uit de bundel aangehaald. Ondanks dat dit gebeurt zijn ze wel allemaal los te lezen.

De verhaaltjes zijn in 5 a 10 minuutjes te lezen dus prima als je even snel een verhaal wilt of ergens moet wachten.
De schrijfstijl is vlot en luchtig en bevat altijd wel een vleugje humor.


Lang Verhaal Kort

Een bundel vol verhalen die in 5 a 10 minuten zijn te lezen. Ze hebben elk een eigen mysterie en zijn los te lezen. De schrijfstijl is luchtig en soepel en sommige verhalen kan je referenties naar eerdere verhaaltjes terug vinden wat wel leuk is als je ze allemaal leest.


Praktische Informatie

Titel: Cappuccino en cupcakes
Serie:
Auteur: Ina de Man
Genre: romance
Pagina’s: 
Uitgever: Hamley Books
ISBN (E-Book): 9789464661323
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.