Recensie

Blogtour – Wintermagie

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dutch Venture Publishing heeft voor de kerstdagen een bundel gemaakt met 12 korte verhalen. Met dit boek kan je als je wilt 12 dagen naar kerst aftellen met elke dag één verhaal. Je kan natuurlijk ook lekker doorlezen 😉

Per verhaal in de bundel zal ik mijn mening geven zodat je kan kiezen bij welke je wilt beginnen 🙂

 

On the first, second, third (etcetera) day of Christmas, my true love gave to me…

Twaalf Nederlandse auteurs zijn “allen tezamen gekomen” om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magische liefde, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie?

Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

 

Cassandra Sterling – De eerste dans

Titania wordt 16 en is verloofd met een prins. Om dit te vieren wordt er een groot feest gegeven door de koning.
Wanneer een duistere prins, de helleprins, haar pad kruist wordt ze bestolen.
Kan Titania terugkrijgen wat van haar is gestolen?

De schrijfstijl van Cassandra Sterling is prettig en met dit korte verhaal neemt ze de lezer heel vlot mee in een spannende gebeurtenis die smaakt naar meer.

 

Jen Minkman – De les van de Griz

Gaya gaat met haar beste vriendin Karen naar het feestje van de populaire Collin. Karen hoopt daar Tom voor zich te winnen, helaas heeft een ander hem al gewonnen. Wanneer Karen dit ziet rent ze weg zonder enige bescherming.

Gaya gaat samen met Collin haar zoeken. Hier komen ze de Griz tegen, door een vriendelijk gebaar krijgen ze iederéén wens.
De wens moet uit je hart komen, maar maakt dit ook gelukkig?

Jen Minkman heeft een krachtige les in dit verhaal verwerkt. De kerstmagie is echter heel mooi erin verwerkt. Welke wens echt in je hart zit, dat weet je niet altijd.

Fenneke Zwaaneveld – De dochter van de Kerstman

Luna gaat samen met haar oma de kerstmarkt over. Wanneer ze langs een kraampje komt waar Lapland en de kerstmagie wordt tentoongesteld trekt dit meteen haar aandacht. Het voelt vertrouwd, alsof ze het kent.

Ze bespreekt dit met haar oma en die geeft het laatste zetje dat ze nodig heeft om de reis te boeken. Kan ze in Lapland vinden wie ze is en waar ze vandaan komt? Bovenal de vraag, is de Kerstman haar vader?

Fenneke Zwaaneveld heeft een echt kerstverhaal geschreven waarbij de wonderen van kerst tentoon worden gesteld. Het verhaal leest lekker weg en is ergens ook emotioneel wat extra lading aan het verhaal geeft.

 

Emmy van Ruijven –  De wilde jacht

Aiofe woont in een luchtig kasteel met haar ouders. Wanneer er een feest is in het dorp waar ze woont gaat ze er heen en danst de hele avond met de mysterieuze Regan. Wanneer Claire, een meisje uit het dorp haar verteld wie hij is, blijft ze maar aan hem denken.

Zal ze Regan vaker zijn tijdens en na de wilde jacht?

De wilde jacht voelt als een echt sprookje dat rond het haarvuur wordt verteld. Emmy van Ruijven weet een legende te vertellen en deze een leuke twist te geven. De kerstmagie is hier iets minder, maar een leuke afwisseling in de bundel.

Vivian van Leeuwen – Sneeuwengel

Merel is de dochter van de “Kerstman” en werkt op de 12 dagen kerstbomen boerderij.
Wanneer een jonge man, Felix, een kerstboom komt kopen klikt het meteen.

Helaas gelooft Merel niet meer in Kerst en diens wonderen. Kan het maken van een sneeuwengel en een bijzondere jonge man haar weer laten geloven in de magie van kerst?

Vivian van Leeuwen heeft een leuk divers verhaal neergezet waarbij Merel een meisje is met een beperking. Persoonlijk vind ik dit een mooie toevoeging aan het verhaal. De kerstmagie in dit verhaal raakte mij wel, zeker omdat het iets is wat echt zou kunnen gebeuren.

Lysander Mazee – Het elfenvuur

Joralf is een elf, hij staat in dienst van de mens en kan zijn wereld eigenlijk niet verlaten.
Joralf observeert de mens, Geir, al een tijd en ziet dat hij veel verdriet heeft over zijn verloren geliefde.

De heftige emoties die Joralf ziet bij Geir laten hem nadenken. Wanneer Joralf besluit contact te zoeken met de mens vraagt hij Geir een vuur te maken zodat alle elfen een keer de winterzonnewende kunnen vieren.

Is het feest wat Joralf mist, of krijgt deze elf een andere kerstwens vervuld?

Lysander Mazee heeft in Het elfenvuur een mooie vriendschap laten zien waarbij een Joralf de elf leert wat de echte betekenis is van de relatie tussen elf en mens. De dingen die gebeuren zijn magisch op zichzelf, maar de band die er ontstaat is een echt kerstgeschenk.

Marese Jacobse –  Net als in de film

Laura is tienermoeder, haar zoontje Oliver is haar aller mooiste geschenk. Wanneer Laura tijdens het inkopen haar vroegere vriend Alex tegen het lijf loopt weet ze dat ze hem heeft gemist. Ze beloven contact te houden.

Wanneer de tijd verstrijkt en ze niks hoort, is het alweer tijd voor kerst. Samen met Oliver besluit ze naar de stad te gaan om op de foto te gaan met de kerstman. Hier komt ze Alex weer tegen, ze krijgt nog een verlaat housewarming cadeau.

Deze bijzondere Amerikaanse style kerstman, zal dit haar wensen laten uitkomen, als het aan Oliver ligt wel!

Marese Jacobse heeft een verhaal met humor en kerstmagie gegeven. Een leuk bijdehand kind die gelooft in wat hij juist vind overtuigt zijn moeder van dit feit en misschien komt haar wens echt uit…

Isolde Boers – De sneeuwkoningin en de ijsheks

Lars gelooft dan oma de sneeuwkoningin is uit haar favoriete sprookje.
Oma is ineens verdwenen en nooit meer terug gekomen.
Welk verband is er tussen het sprookje en oma’s verdwijning?

De sneeuwkoningin en de ijsheks verteld een sprookje van hoe de sneeuwkoningin werd vervloekt omdat ze verliefd werd, maar liefde overwon.

Isolde Boers heeft een sprookje dat een happy end heeft waarbij de realiteit is verweven, maar welke link is er?
De schrijfstijl is erg prettig en ik vind het jammer dat dit verhaal niet langer was. Stiekem is dit verhaal mijn favoriet.

Cathinca van Sprundel – Yulelicht

Maste wordt uit haar veilige omgeving gehaald wanneer er een barst ontstaat. Door deze barst ziet ze iets/iemand dat op haar lijkt.
Hij heet Gwin en hij heeft zijn eigen veilige omgeving.

Wanneer haar veiligheid wegvalt komt Maste achter de waarheid, kan zij zichzelf en haar vrienden redden?

Het verhaal van Cathinca van Sprundel is precies wat je van haar kan verwachten. Vol magie en bevat een mooie les.
De schrijfstijl is prettig en je leest dit verhaaltje zo uit.

Suzanne Peters – Kerstpakket

Sabine werkt vanuit huis wanneer er ineens een nieuwe pakketbezorger voor de deur staat. Hij is jong en knap en ze wilt meteen meer weten van hem. Noak heet hij, maar kan Sabine hem beter leren kennen?

Kan het vele bestellen van Sabine ervoor zorgen dat hij haar ziet staan, of is er een vleugje kerstmagie nodig, of een kerstpakket?

Suzanne Peters schrijft verhalen die realistisch zijn en echt gebeurt kunnen zijn. Deze situatie die gebeurt zou echt kunnen gebeuren en dat maakt haar verhaal leuk. Stiekem hoop ik dat dit verhaal nog een vervolg krijgt.

Marijke F Jansen – Wintervorst

Oranna wordr in de nacht van haar bed gelicht. In het rijstuig blijken alle weeskinderen van haar dorp en die rondom hare te zitten.
Nort haar beste vriend zit er ook, maar waarom?

Het lijkt om een profetie te gaan, eentje waarbij we wintervorst de regerende vorst zal vernietigen en de vrede zal terugkeren.

Marijke F Jansen heeft een leuk verhaal geschreven waarbij alles anders is dan je zou denken. Magie zit er zeker in alleen voelt het verhaal meer als een begin dan eentje die helemaal af is. Van dit verhaal baalde ik echt dat het zo open eindigde en ik MOET gewoon weten hoe het verder gaat!

Anette van Geloof – Mag ik deze dans van jou?

Ilva is mindervalide en droomt ervan om te dansen op jet Joelfeest. Wanneer de knappe Roman, die een danser is, haar wilt helpen haar droom uit te laten komen begint hun avontuur.

Kan een heks, vallende ster of goede fee Ilva’s wens uit laten komen? Want ze weet, alle magie komt met een prijs.

Annette van Geloof heeft in Mag ik deze dans van jou? haar eigen magie gecreëerd die ook een mooie les bevat.
Zonder te veel te zeggen kan ik zeggen dat dit verhaal een mooie afsluiter is van deze bundel.


Lang Verhaal Kort

12 korte verhalen waarin de magie van kerst, dan wel het kerstgevoel aanwezig is. Sommige verhalen voelen niet helemaal af en verdienen in mijn ogen een vervolg. Waar het ene verhaal een soort legende vertelt, geeft de andere een echte kerstwens of hartenwens die in vervulling gaat. In deze bundel zit voor iedereen wat wils en het fijne is, je hoeft ze niet allemaal te lezen, je kan er ook eentje kiezen om even te lezen voor het slapen.


Praktische Informatie

Titel: Wintermagie
Serie: 
Auteur: Cassandra Stering, Jen Minkman, Fenneke Zwaaneveld, Emmy van Ruijven, Vivian van Leeuwen, Lysander Mazee, Maresa Jacobse, Isolde Boers, Cathinca van Sprundel, Suzanne Peters, Marijke F Jansen & Anette van Geloof
Genre: Romance, Young Adult
Pagina’s: 320
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265301
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9798215433249
Prijs (E-Book): €6,49

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.