Recensie

Blogtour, Een vleugje kaneel – Olivia Hill

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Olivia Hill heeft weer een boek uitgebracht! hier word ik persoonlijk zo blij van omdat tot nu toe ik al haar boeken heb verslonden.
nu staat Een vleugje kaneel op het programma.

Aspen is al een poosje werkeloos en woont in bij haar moeder. Dan krijgt ze een baan aangeboden in Canada. De Yukon school voor speciaal onderwijs heeft een directeur nodig en zij is volgens het personeel geknipt voor de functie. Vol goede hoop vertrekt ze vanuit het zonnige Los Angeles naar Dawson City, waar de temperatuur ver onder nul ligt. Dat ze terecht komt op een school met een duister verleden wordt haar daar pas duidelijk. Erg bruisend is de school ook niet meer. Er zitten maar vijftien kinderen op en in totaal werken er drie mensen: Bob de leraar, stokoude Marlow de leerlingbegeleider en Parker, de kok die tevens conciërge is. Aspen kan al snel goed overweg met de sexy kok en moet zelfs bij hem intrekken omdat haar appartement tot aan het plafond vol blijkt te staan met rommel. Ondertussen begint ze zich steeds meer af te vragen wat er gebeurd is waardoor de school er nu zo slecht aan toe is. En wat zit er precies verborgen in de rechtervleugel, die compleet dichtgetimmerd is? Samen met Parker probeert ze het mysterie te ontrafelen voor de school echt helemaal dicht moet…

 

Aspen gaat voor haar nieuwe werk verhuizen van het zonnige LA naar het kleine dorpje Dawson City in Canada.
Ze komt te werken als directrice van een school voor kinderen met een rugzakje.

Wanneer Aspen aankomt in Canada ontmoet ze meteen de eerste inwoner van het dorp en ze voelt zich meteen welkom.
Eenmaal aangekomen op de school is ze overdonderd door de staat van de school.

Parker is het manusje van alles in de school. Hij is druk bezig om het nieuwe huis van de directrice schoon te maken, maar dit is een aardige klus. De oude directrice, Wilson, was een bijzondere vrouw. Maar niet op de gezonde manier.

Wanneer Aspen kennis maakt met Parker is er meteen een klik, ze zijn tevens op elkaar aangewezen want veel vrije plek/kamers zijn er niet in de school.

De school is voor Aspen onbekend terein, gelukkig komt ze een leerling, Sue, tegen die haar wel wilt rondleiden in de school.
Na de rondleiding ontmoet ze Marlow, hij is al zeker 40 jaar werkzaam in de school en kan zeker een bron van informatie zijn.

Marlow vertelt haar, samen met Parker, het verhaal van de oud directrice die spontaan dood is neergevallen. Tevens hoe ze was en dat ze daarom blij zijn dat Aspen nu daar is om de school te leiden.

Het verhaal van de verdwenen jongen, Alfie, toen Wilson net directrice werd raakt haar heel erg. Ze wordt zelfs bang voor mogelijke geesten in het grote gebouw.

Wat bevind zich in de andere helft van de school die is afgesloten, wat wordt daar verborgen? Nu Aspen beslist wat er gebeurt, besluit ze samen met Parker de vleugel voorzichtig te openen om er een kijkje te nemen.

Wat gaan Aspen en Parker vinden in de afgesloten helft van de school?

Deze cozy crime van Olivia Hill is spannend en romantisch tegelijk. Het mysterie dat rond de school in Dawson City hangt is er eentje die je wilt ontrafelen, maar niet is wat het lijkt. Hill weet de informatie heel langzaam te geven en extra mysterie toe te voegen rondom het grote bekende mysterie.

De schrijfstijl van Olivia Hill neemt de lezer meteen mee vanuit LA met Aspen naar het koude dorpje in Canada. Je waant je echt in de kou, maar de school is zo goed uitgewerkt dat je echt het gevoel hebt daar rond te lopen. De personages van Aspen, Parker, Marlow en een aantal leerlingen zijn goed uitgewerkt waardoor het nog echter wordt allemaal.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke Cosy Crime van Olivia Hill is spannend en romantisch. Het grote geheim wordt mondjesmaat onthuld en niets is wat het lijkt.
De schijfstijl is vlot en weet de lezer mee te nemen naar de school.


Praktische Informatie

Titel: Een vleugje kaneel
Serie: 
Auteur: Olivia Hill
Genre: Romance, Cosy Crime
Pagina’s: 240
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265363
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-Book): 9798201441081
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.