Recensie

Zwaluwdans – Jet Nijland

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Tijdens de Zomer vol Boeken 2022 in de facebook groep Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs heb ik een aantal leuke auteurs van eigen bodem mogen spreken. Helaas van een aantal kende ik de boeken niet dus heb ik er toen noodzaak van gemaakt om minimaal één boek van de auteur gelezen te hebben. Helaas is me dat niet gelukt voor alle auteurs die ik heb mogen spreken voor dit evenement.
Maar, van Jet Nijland heb ik haar debuut, Zwaluwdans, wel gelezen. Het interview met Jet Nijland kan je Hier terugvinden

Sevilla, een kleurrijke stad, een dansende zwaluw en een verboden liefde… Als Elisa na bijna dertig jaar een mysterieuze brief krijgt van haar Spaanse vader, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Er staat in dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van palmbomen, paleizen en de flamencomuziek. Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen?

1974, Elisa haar moeder is overleden. Elisa is geboren in Sevilla en wordt door het overlijden van haar moeder terug gestuurd naar Sevilla.
Haar halfzus Anna juicht dit toe, zelf kan ze niet want ze heeft een man en kinderen.

Wanneer Elisa aankomt in het prachtige Sevilla ontmoet ze Manuel in een lokale kroeg. Hij gedraagt zich vreemd, maar waarom?

in dit boek hebben we te maken met twee verschillende tijden waar een verhaal wordt verteld.

1929, Neva is de dochter van Aurora, zij is een hulp in het huis van de familie Salamanca. Neva speelt graag met Nando, ze zijn beste vrienden. Wanneer Nando wilt weten hoe Neva woont, ontmoet hij Miguel, de broer van Neva.

Miguel is muzikant en speelt flamenco muziek. Nando wilt dit ook leren. Gaandeweg verstrijkt de tijd en gaat er een liefde bloeien tussen Nando en Neva.

in 1974 probeert Elisa te achterhalen wat de waarheid is over haar biologische vader. kan Triana, haar ouders thuis, de antwoorden geven die ze zoekt? Haar ouders zijn dood, die kunnen haar niet meer helpen.

Jesus, een knappe inwoner van Triana, wilt de knappe Nederlandse met het Spaanse temperament heel graag helpen.
De relatie die Elisa had in Nederland is dan misschien geklapt, maar alles gaat hier ineens heel snel voor haar.

Kan Elisa met de hulp van Triana en Jesus de waarheid vinden en haar eigen geluk weer terugvinden?
Wat verbergt Manuel en waarom voelt alles zo ongemakkelijk tussen hen?

Met Zwaluwdans heeft Jet Nijland een geweldig debuut gemaakt. De twee verhalen die ze in dit boek heeft uitgewerkt zijn emotioneel en heel romantisch. De zoektocht naar liefde en naar de waarheid van wat er gebeurt is zijn samen één geheel.

De schrijfstijl van Jet Nijland is heel beeldend, wanneer Elisa in Sevilla aankomt waan je, je als lezer precies waar zij gaat.
De personages kunnen zo echt bestaan, ze zijn gelaagd en (natuurlijk) niet perfect. Je leest het verhaal vanuit meerdere perspectieven, maar ook twee verschillende tijden. Toch weet ze het overzicht te behouden en te geven aan de lezers.


Lang Verhaal Kort

Een geweldig debuut voor schrijfster Jet Nijland. Het verhaal van Nando en Neva in 1929 over een liefde die niet gemakkelijk is, maar ook de zoektocht naar de waarheid van Elisa in 1974. De meerdere personages zijn realistisch en door de schrijfstijl waan je je echt in Sevilla. Je weet precies wiens perspectief je leest, maar ook welke tijd je in zit.


Praktische Informatie

Titel: Zwaluwdans
Serie: 
Auteur: Jet Nijland
Genre: Romance, Historische Romance
Pagina’s: 285
Uitgever: Ellessy
ISBN (paperback): 9789464490589
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9789464490596
Prijs (E-Book): €9,95

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.