Recensie

Blogtour, De legende van de waterdraak – Isolde Boers & Ilena Saturay

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dutch Venture Publishing geeft dit boek, De legende van de waterdraak, uit en de opbrengst van het boek gaat naar het goede doel!
natuurlijk kan je dan niet anders dan het boek kopen en lezen voor de blogtour. Vandaag is dan hier mijn recensie voor De legende van de waterdraak.

Liway woont in de Filippijnen op het eiland Mindanao. Haar oma is een van de belangrijkste leiders van de Lumad, een inheemse bevolkingsgroep. Zij strijdt voor het behoud van het grondgebied van haar stam. Liway is dol op haar oma, maar ziet ook dat ze zich veel zorgen maakt. Leonie woont meer dan tienduizend kilometer ver weg, in Nederland. Leonie en Liway ontmoeten elkaar voor de eerste keer als Leonie met haar ouders tijdens de zomervakantie op het eiland is om de school van Liway te ondersteunen. Leonies oma is nog niet zo lang geleden overleden en Leonie vindt het erg fijn om met Liways oma te praten. Maar op een dag gebeurt er iets wat niemand had verwacht, zeker Leonie niet…

 

Liway woont in de Filipijnen samen met haar moeder en oma. Haar dorp/stam wordt onder valse voorwendselen hun thuisdorp uitgeforceerd door soldaten. Lola (haar oma) is een van de dorpshoofden en besluiten met ze allen te evacueren naar de stad.

Leonie haar oma is pas overleden, nu gaan haar ouders 6 weken op werk vakantie in de Filipijnen en moet ze verplicht mee.
Tijdens deze werkvakantie gaan Leonie haar ouders helpen om een geëvacueerde Lumadschool te verbeteren en te zorgen dat ze door kunnen gaan met het onderwijs.

Wanneer Leonie kennis maakt met Liway is dit op een hele liefdevolle en spontane manier. Liway is een open geest, gastvrij en heel vriendelijk. Ze neemt Leonie mee op sleeptouw tijdens de lessen en de dagelijkse routine.

Doordat Leonie en Liway veel samen optrekken leren ze elkaar kennen, maar ook diens cultuur. Het verdriet dat Leonie nog geen plekje kon geven kan ze hier verwerken. Het verdriet is wel een centraal thema, verdriet om verlies. Dit kan je thuis zijn, maar ook een persoon.

Dit boek geeft een hele mooie boodschap door namelijk, liefde en samen zijn is wat je nodig hebt.

Liway’s Lola: Lumad, wij doen alles samen en delen alles. Ik ben daarom ook jou lola, Leonie. Alles samen, Kasama.

Waar Leonie of Liway ook zijn, ze hebben altijd een band, ze zijn altijd samen en verbonden.

De schrijfstijl van Ilena Saturay en Isolde Boers heb ik als heel prettig ervaren. Het boek vind ik voor iedereen toegankelijk en is zeker ook heel goed om uit voor te lezen voor jongere kinderen.

De boodschap van dit boek is hard, maar en zit zo veel liefde in de personages dat dit een heel krachtige boodschap afgeeft aan de lezers.
De symboliek die wordt gebruikt vind ik ook heel erg mooi en het boek heeft mij echt geraakt.

Mooi pluspunt vind ik ook, de opbrengst van dit boek gaat naar de lumadscholen om ze te behouden en te helpen.
Echt een heel mooi initiatief van de auteurs, Ilena Saturay en Isolde Boers, maar ook van de uitgever, Dutch Venture Publishing.


Lang Verhaal Kort

Een prachtig verhaal over twee culturen die elkaar ontmoeten en toch handelen met liefde. In dit verhaal zit een krachtige boodschap, maar ook een hele mooie symboliek voor de volwassen lezers. Het boek is zeker ook leuk voor (kleine) kinderen om uit voorgelezen te worden omdat het tot de verbeelding spreekt.


Praktische Informatie

Titel: De legende van de waterdraak
Serie: 
Auteur: Isolde Boers & Ilena Saturay
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 140
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265158
Prijs (Paperback): €14,95
ISBN (E-Book): 9798201762193
Prijs (E-Book): €2,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.