Recensie

Blogtour, Jageres – Malinda Lo

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dutch Venture Publishing heeft een nieuwe auteur in hun fonds, Malinda Lo. Om dit boek in de kijker te zetten deel ik mijn recensie van de blogtour rondom haar boek, Jageres. Dit is een YA Fantasy met stoere meiden en een spannend avontuur.

De natuur is uit balans in de mensenwereld. De zon heeft al jaren niet meer geschenen en de oogsten mislukken. Erger nog: vreemde en vijandige wezens beginnen overal op te duiken.

Om de crisis op te lossen worden de orakelstenen geworpen. Kaede en Taisin, twee zeventienjarige meisjes, worden uitgekozen om op een gevaarlijke reis te gaan naar Tanlili, de stad van de elfenkoningin. Taisin is een wijze, jonge vrouw vol magie. Kaede is juist heel aards, zonder ook maar iets bovennatuurlijks. En toch worden de lotsbestemmingen van de twee meisjes tijdens de missie naar elkaar toegetrokken. Ze beginnen zelfs verliefd op elkaar te worden.

Maar het koninkrijk heeft slechts één jageres nodig om gered te worden, en wat daarvoor gedaan moet worden kan Kaede en Taisin voor altijd uit elkaar scheuren.

Jageres is overladen met weelderige, Chinese invloeden en details geïnspireerd door de I Ching,
en zit vol actie en romantiek.

In Jageres maken we kennis met Kaede, de dochter van de raadgever van de koning. Ze is naar de academie gestuurd om een wijze te worden. Helaas is ze “te gewoon” om zich te ontwikkelen zoals wordt verwacht. Wanneer ze op een dag door het hoofd van de school wordt ontboden vind ze dit niks.

Taisin is een perfect voorbeeld om een wijze te worden na haar opleiding. Ze werkt hard en weet precies wat ze wilt. Wanneer ze een visioen krijgt over haar klasgenoot Kaede maakt dit veel los bij haar.

Taisin en Kaede worden door de koning samen met prins Con op reis gestuurd naar het hof van de elfenkoningin.
De twee wijze in opleiding gaan samen met de prins en 3 wachters op reis om te zien wat de elfenkoningin wilt.

Het land wordt al een tijd geteisterd door slechte oogst en strenge winters. Er is veel honger en er dreigt oorlog door alle tegenslagen die het koninkrijk heeft geleden.

De reis tot het bos loopt voorspoedig, maar het bos waar ze doorheen moeten om het koninkrijk van de elfen te bereiken is gevaarlijk en duister.

Kunnen Taisin, Kaede en prins Con de elfenkoningin op tijd bereiken en komen ze ook weer veilig thuis?
Kan hun verband worden gesterkt en beide koninkrijken worden gered van de dreigende ondergang?

Malinda Lo heeft een prachtige Young Adult Fantasy geschreven met invloeden uit de Chinese cultuur.
De schrijfstijl is prettig, alleen had ik persoonlijk het gevoel dat het boek traag op gang kwam en hierdoor wat langzaam verliep terwijl ik niet kon stoppen met lezen.

Het einde is tevens totaal anders dan ik had verwacht wat ik wel heel leuk vind omdat dit zorgt voor een verassingselement.
De band die Taisin en Kaede opbouwen is goed uitgewerkt waardoor je ze naar elkaar toe ziet groeien en ze tegelijk leert kennen.

Het boek wisselt tussen het perspectief van alle leden van het reisgezelschap. Je kijkt niet specifiek per hoofdstuk met één persoon mee maar wisselt ter plekke van personage wanneer nodig. Je moet wel op blijven letten in sommige situaties wisselen ze erg snel.

Persoonlijk vond ik het niet hinderlijk en wel prettig want je blijft in de situatie waar je al in zat.


Lang Verhaal Kort

Een spannende Young Adult Fantasy met Chinese invloeden. Taisin en Kaede zijn de twee sterke vrouwelijke hoofdpersonages en samen met Prins Con gaan ze met 3 wachters op reis naar de Elfenkoningin in de hoop hun koninkrijk te redden van de ondergang.
De schrijfstijl is prettig en je kijkt met alle personages mee, hier word veel is afgewisseld. Dit kan voor verwarring zorgen, maar persoonlijk had ik er geen last van


Praktische Informatie

Titel: Jageres
Serie: 
Auteur: Malinda Lo
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 320
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265196
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201263799
Prijs (E-Book): €6,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.