Recensie

Blogtour, De Kring – Shelena Short

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Nadat de Momentum serie van Shelena Shorts was afgerond kon ik niet wachten om meer te lezen van deze auteur.
Toen Dutch Venture Publishing aankondigde dit boek uit te geven was ik meteen blij want, leuke Young Adult fantasy!

Al eeuwenlang beschermt de familie Petrescu de samenleving tegen een gevaar dat zich onopgemerkt onder de mensen bevindt: de Halfbloeden.

De achttienjarige Vasi Petrescu heeft nooit problemen gehad met het uitvoeren van zijn plicht, maar wanneer hij de opdracht krijgt een meisje van zijn eigen leeftijd uit de weg te ruimen, heeft hij het daar moeilijk mee. De Kring heeft nog nooit een vrouw als doelwit gehad, maar toch is Riley op de een of andere manier op hun hitlijst terechtgekomen.

Vasi wil graag begrijpen waarom, maar misschien is er wel geen tijd om dat uit te zoeken. Al snel moet hij beslissen of hij Riley ombrengt of laat leven, zelfs als dat laatste betekent dat hij tegen de wensen van zijn eigen familie ingaat…

 

Rosie en Vasile Petrescu zijn broer en zus, hun ouders zijn dood en ze werken voor een organisatie dat “De Kring” heet.
De Kring wilt de mensheid veilig houden, dit doen ze door halfbloeds op te sporen en uit te schakelen.

De Kring hanteert hele simpele regels, dood de halfbloeds, bescherm de mensen. Vrouwen worden niet door De Kring uitgeschakeld.
Wanneer Vasile zijn opdracht krijgt en er achter komt dan zijn target, Riley, een vrouw is weet hij niet wat te doen.

Riley is een bijzondere vrouw, zij heeft nachtmerries over monsters die op mensen lijken die haar aanvallen en zelfs doden.
Wanneer ze Vasile leert kennen beseft ze dat er meer aan de hand is.

Naar mate Vasile meer tijd met Riley door brengt vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek.
De aantrekkingskracht die hij voelt jegens Riley heeft die nooit eerder gevoeld. Hij kan haar niet doden of weg blijven bij haar.

Henri, de oudste/leider van De Kring, eens per maand is er een bijeenkomt en dan deelt hij de namen van de halfbloeds uit aan de wachters.
De namen krijgen ze van de zieners, die krijgen beelden van halfbloeds als visioenen.  Zieners zijn altijd vrouwen, wanneer een vrouw deze gave niet goed bezit wordt zij verkenner. Een verkenner doet het voorwerk voor de wachter om de halfbloed uit te schakelen.

In deze Young Adult Fantasy neemt Shelena Shorts de lezer mee naar hedendaags Amerika. Ze heeft het zo geschreven dat je als lezer meteen in het verhaal valt en gaandeweg krijg je alle informatie.

Het hele verhaal wordt beleeft vanuit Vasile zijn perspectief. Soms is dit jammer, want je weet niet wat er in Riley haar hoofd omgaat.
Doordat alles vanuit Vasile zijn perspectief is geschreven leer je hem goed kennen en ga je ook langzaam met hem mee voelen.

De schrijfstijl van Shelena Shorts vind ik in dit boek heel toegankelijk. Het verhaal blijft mysterieus en ze weet langzaam stukjes van de puzzel te geven zodat het spannend blijft en je wilt blijven lezen.

Het minpuntje vind ik aan dit boek alleen dat het einde vrij open is. Stiekem hoop ik dat het een serie wordt want voor mij voelt dit verhaal niet helemaal af.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke Young Adult Fantasy van Shelena Shorts. Een spannend en mysterieus verhaal waar je wilt blijven lezen tot het einde.
Hoe zit De Kring in elkaar, waarom moet Riley worden uitgeschakeld? blijf lezen en vind de waarheid. Enige jammere is dat het einde nogal open is en voor mij niet af voelt.


Praktische Informatie

Titel: De Kring
Serie: 
Auteur: Shelena Shorts
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 260
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265295
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9798201990503
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Shelena zegt:

    Thank you❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.