Recensie

Als je me ziet – Anne May

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Anne May heeft al een aantal boeken uitgegeven die ik met veel plezier heb gelezen. Toen ze dus een oproep plaatste voor recensenten om haar nieuwste novelle, Als je me ziet, te lezen kon ik niet anders dan mijzelf aanmelden. Vandaag is het dan zo ver dat ik mijn recensie met jullie deel.

Lieve droomt van een carrière op het toneel, maar met haar aandoening gaat die droom nooit een werkelijkheid worden.
Het oog wil immers ook wat, en een onzekere toekomst is niet wat ze wil nu haar vriend plannen heeft om met haar in het huwelijksbootje te stappen. Bovendien kan ze zich beter druk maken over de geplande operatie, vindt hij, dan over een auditie.

Lieve staat op het punt haar vriend gelijk te geven en haar enige kans op een carrière in het theater te laten schieten, als een mysterieuze jongen naast haar gaat zitten in de bus. Hij is fotograaf en onderweg naar het bos om foto’s te maken. Als hij Lieve ook op de gevoelige plaat vastlegt, kan ze niet vermoeden dat hij daarmee voorgoed haar leven verandert.

Een kort verhaal over hoe dromen realiteit worden als iemand je echt ziet.

 

Lieve houd van dansen en zingen en wil het liefst een musical ster worden. Helaas voor haar is ze anders in uiterlijk.
Een aangeboren wijnvlek gooit roet in het eten. Haar vader (een top advocaat) en haar moeder (Plastisch chirurg) steunen haar in alles alleen moet Lieve zelf de juiste keus maken.

Haar vriend, Bas, wilt met haar trouwen als ze wat aan haar uiterlijk doet. Tevens doet hij op hoog niveau aan golf en alles moet ervoor wijken, ook Lieve.

Wanneer Lieve haar gevoel volgt, brengt dit haar tot een nieuwe ingeving en dit leidt tot een bijzondere ontmoeting.
Deze ontmoeting zet alles in een ander licht voor haar.

Kan Lieve haar zelf vinden en liefde krijgen voor haar lichaam dat “niet perfect” is?

Anne May heeft zoals ik al verwachtte weer een mooie novelle geschreven waarbij echte mensen die je op straat kan tegen komen het onderwerp zijn.

Lieve is degene die ons mee neemt tijdens Als je me ziet en je leert haar ook goed kennen. Daardoor zie je hoe ze worstelt met zichzelf maar ook de stappen zet om zelf gelukkig te worden.

Omdat deze novelle een open einde heeft hoop ik dat Anne May nog verder gaat met dit verhaal want Lieve is op de goede weg en ik zou graag er achter komen of ze gelukkig kan worden met zichzelf, maar misschien ook wel in de liefde.


Lang Verhaal Kort

Een mooi verhaal over Lieve die haar dromen wilt najagen maar wordt beperkt door zichzelf. Een bijzondere ontmoeting zorgt voor een nieuw licht op de situatie en ik ben benieuwd hoe haar pad gaat lopen.


Praktische Informatie

Titel: Als je me ziet
Serie: 
Auteur:  Anne May
Genre: Romance
Pagina’s: 65
Uitgever: Woorden van Meij
ISBN (E-Book): 1230005637447
Prijs (E-Book): €1,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.