Recensie

Het begint met een geheim – Danielle van Helden

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Luitingh-Sijthoff heeft gevraagd om het debuut van Danielle van Helden te lezen. Door de flaptekst was ik meteen verkocht. Er worden wel wat heftigere thema’s aangesneden maar persoonlijk houd ik daar wel van. Vandaag is het zo ver dat ik mijn recensie met iedereen mag delen. Met dank aan Luitingh-Sijthoff voor het verstrekken van een recensie exemplaar van het boek.

Het probleem met een geheim is dat je nooit kunt voorspellen wat de gevolgen zijn…
Een romantisch en ontroerend feelgoodverhaal van Danielle van Helden.
Voor de lezers van Jill Mansell. In Het begint met een geheim staat het leven van Suus al een tijdje stil.
Ze werkt al jaren in dezelfde kringloopwinkel,
terwijl ze eigenlijk droomt van een eigen atelier waar ze met schilderen haar geld kan verdienen.
Ook in de liefde gebeurt er weinig. Haar baas en beste vriend Stan probeert echter de boel een beetje op te porren:
Suus gaat op een blind date, maar hij blijkt verschrikkelijk!
Net wanneer ze denkt dat de avond niet erger kan, veroorzaakt ze een ernstig auto-ongeluk…
Suus wordt gearresteerd door de knappe politieagent Chris en moet een nacht in de cel doorbrengen.
Op het politiebureau ontdekt ze dat door haar toedoen de zeventienjarige Emma in het ziekenhuis is beland.
Getergd door schuldgevoel besluit Suus – weer op vrije voeten – bij haar langs te gaan.
Het klikt direct, alleen houdt Suus één klein detail achter: zíj heeft Emma aangereden.
Durft Suus haar uiteindelijk de waarheid te vertellen?

 

Suzanna (Suus) werkt al jaren in de kringloopwinker, Stantastisch, maar het wordt een sleur en ze is niet echt gelukkig meer.
Wanner Stan, haar baas en vriend, een blind date regelt met Robbert met dubbel B, blijkt deze man een echte nachtmerrie te zijn.

Om de date door te komen drink Suus iets te veel wijn en stapt nog in de auto. Suus ziet de fietser niet goed want het regent super hard, waardoor ze het meisje aanrijd.

Wanneer agent Chris haar komt arresteren voor rijden onder invloed moet ze haar verklaring geven en de nacht in de cel doorbrengen.
In de cel heeft Suus veel tijd om na te denken en ze voelt zich vooral schuldig over wat ze dat meisje heeft aangedaan.

Wanneer Suus naar een verplichte cursus moet om haar rijbewijs terug te krijgen komt ze Chris weer tegen. Hij weet wat los te maken bij haar, maar hij is een agent! tot overmaat van ramp volt Robbert ook dezelfde cursus als haar!

Suus komt er achter dat het meisje dat ze van haar fiets heeft afgereden Emma heet. Ze besluit haar op te zoeken in het ziekenhuis.
Wanneer Emma wakker is blijken ze een klik te hebben. Maar Suus is niet helemaal eerlijk naar Emma toe en steeds wanneer ze de waarheid wilt vertellen lijkt er wat tussen te komen.

Het verzwijgen van één groot geheim zorgt ervoor dat alles van kwaad tot erger gaat. Suus gaat door een persoonlijke hel en zit in de knoop met zichzelf. Kan Suus de waarheid onthullen?

Dit debuut van Danielle van Helden is erg mooi en ontroerend. Het laat niet alleen de gevolgen zien van het rijden onder invloed, maar ook wat dit voor gevolgen kan hebben voor de beschonken bestuurder.

Suus maakt in dit boek een hele groei door, natuurlijk moet eerst alles uit de klauwen lopen en ze met der neus op de feiten worden gedrukt voor ze het juiste pad vind.

De romantiek in dit boek is een fijne bijkomstigheid, zeker ook hoe dingen onverwacht anders kunnen gaan/lopen en dit niet perse goed of slecht is.

De schrijfstijl van Danielle van Helden is heel mooi. Dit bedoel ik als in dat je kan binden met Suus en je echt de schuldgevoelens en machteloosheid voelt tijdens het lezen. Ongemerkt maak je het hele proces door van wat er komt kijken bij een verkeersongeluk waar alcohol bij betrokken was.

Doordat alles door gaat in get normale leven en er een liefdes lijn in zit wordt dit verhaal niet te zwaarmoedig en leest het vlot weg.

Graag zou ik meer werk van van Helden lezen want met dit krachtige en ontroerende debuut heeft ze echt de lat hoog gelegd.


Lang Verhaal Kort

Een prachtig debuut van Danielle van Helden. De personages zijn goed uitgewerkt en de emoties van Suus kan je echt voelen in je lichaam. Je snapt haar en wilt het liefst haar helpen. Maar soms ook even goed de waarheid zeggen.


Praktische Informatie

Titel: Het begint met een geheim
Serie: 
Auteur: Danielle van Helden
Genre: Romance
Pagina’s: 271
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN (E-Book): 9789021030418
Prijs (E-Book): €9,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.