Recensie

Blogtour, Pumps in de blubber – Patricia van Dam (Taylor ranch 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Patricia van Dam heeft weer een nieuwe feelgood/romance uitgebracht bij Books and Butterflies.
Voor de blogtour van Pumps in de Blubber is mij een recensie exemplaar verstrekt door de uitgever, hartelijk dank hiervoor.

Deel 1 in de trilogie ‘Taylor Ranch’!
Alexia leidt een luxe leventje, maar daar komt verandering in als haar vader besluit dat zijn dochter hem gaat opvolgen in zijn financiële bedrijf. Om haar voor te bereiden op haar nieuwe functie moet ze leren wat hard werken is. Daarom stuurt hij haar naar een ranch, waar ze tijdens haar zuurverdiende zomervakantie letterlijk met haar pumps in de modder moet gaan werken. Alexia heeft andere plannen met haar leven en haar vader opvolgen is daar absoluut geen onderdeel van. Toch neemt het werk op de ranch al snel een andere wending dan ze had gedacht en komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Durft ze de sprong te wagen?

Dereck heeft een ranch, Taylor ranch, en sluit een deal met de directeur van de bank voor een gratis hulp tijdens de zomer.

De verwende Alexia moet tijdens haar zomer vakantie (Die waar je normaal naar een tropisch eiland gaat) werken op een Ranch.
Dit is natuurlijk iets wat ze totaal niet wilt, haar vader moet wel een grapje maken, toch?

Wanneer Alexia er achter komt hoe hard het werken is op een ranch moet ze hier heel erg aan wennen. Maar Travis, de zoon van de eigenaar, blijft maar in haar hoofd spoken. Hoe is dit mogelijk, ze is er om te helpen tijdens deze 6 weken zomer, toch?

Travis komt weer terug op de Taylor ranch na zijn studie in de grote stad. Wanneer hij de stadse schone Alexia ontmoet weet hij niet wat die met haar aan moet. Toch krijgt hij haar maar niet uit zijn hoofd, maar is dit wel iets wat kan werken. Na de zomer is ze weer verdwenen.

De schrijfstijl van Patricia van Dam is heel vlot en ook beeldend waardoor je echt je kan inbeelden dat je op de Taylor Ranch bent.
De chemie tussen Travis en Alexia is goed voelbaar en doordat we vanuit beide hen perspectief lezen leer je ze beide goed kennen.

De humor in dit boek heeft me laten lachen maar de diepere boodschap in het boek is zeker mij niet ontgaan.
De zoektocht naar jezelf en het volgen van je hart staan centraal en het mooi om te lezen hoe twee personages zichzelf beter leren kennen en “volwassen” worden.

Ik kijk erg uit naar de vervolg delen van de Taylor Ranch trilogie!


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke Feelgood over twee totaal tegenovergestelde mensen die zichzelf leren kennen door elkaar te leren kennen.
De beeldende schrijfstijl van van Dam is heel fijn en doordat je leest vanuit beide personages leer je die allebei kennen.
Ik kijk erg uit naar de vervolg delen van de Taylor Ranch trilogie.


Praktische Informatie

Titel: Pumps in de blubber
Serie: Taylor ranch
Auteur: Patricia van Dam
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s: 185
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464661262
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.