Recensie

Blogtour, Er hangt vuurwerk in de lucht – Sophia Jager

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Er hangt vuurwerk in de lucht is het debuut van Sophia Jager en is uitgegeven door Books & Butterflies, een imprint van Hamley Books.
Dit boek mocht ik lezen voor de blogtour, met dank aan de uitgever voor het recensie exemplaar.

Een heerlijke novelle boordevol liefde en… vuurwerk! Anna, de rustige en ingetogen huisarts van het dorp, is niet van plan om zich te laten overtuigen door de burgemeester en de andere bemoeizuchtige tantes, om naar het jaarlijkse dorpsfeest te gaan. Ze weet immers precies wat er gaat gebeuren. Zoals altijd zullen ze weer proberen om haar te koppelen aan een aantrekkelijke vrijgezel, en daar heeft ze na haar afgebroken relatie echt geen zin in. Hetzelfde geldt voor Pieter, de allernieuwste inwoner van het dorp. Hij heeft het immers veel te druk met zijn garage, net overgenomen in erbarmelijke staat. Pieters hoofd staat niet naar een dorpsfeest, maar net als Anna wordt ook hij met lichte dwang richting het dorpsplein gestuurd. Wie weet hangt er voor beiden vuurwerk in de lucht …

Anna is huisarts in een dorp en sinds kort is ze vrijgezel. Nu wilt de burgermeester haar maar wat graag aan de man helpen.
Maar wilt Anna dit zelf wel?

Pieter heeft recentelijk een garage overgenomen en heropend in het dorp. Hij is vrijgezel door, maar niet door een leuk iets.
Hij zit ook totaal niet te wachten op een feestje. Zeker niet met alle vrouwen die interesse lijken te hebben in hem.

Geef Pieter maar auto’s, het liefst een mooie old timer want dat laat zijn hart sneller slaan.

Gaat het plan van de burgermeester voor vuurwerk in de lucht zorgen tussen Anna en Pieter?

Sophia Jager heeft een heerlijk luchtig verhaal neergezet waar twee personages iets niet willen, maar wel een zetje kunnen gebruiken in de juiste richting.

De schrijfstijl is luchtig en ook een tikje grappig. Je leest 3 hoofdstukken, waarvan 1 hoofdstuk vanuit Anna haar perspectief, 1 vanuit die van Pieter en een die gemengd is.

Persoonlijk lees ik graag meer over hoe het verder gaat met de personages want het voelt niet helemaal af, het verhaal is te kort!


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke feelgood waar twee mensen een zetje in de juiste richting nodig hebben. De schrijfstijl is vlot en bevat een vleugje humor.
Enige nadeel vind ik dat het te kort is en ik meer wil!


Praktische Informatie

Titel: Er hangt vuurwerk in de lucht
Serie: 
Auteur: Sophia Jager
Genre: Feelgood
Pagina’s: 36
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464661170
Prijs (E-Book): €3,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.