Recensie

Blogtour, PS. Ik haat je – Nicole Schelling

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Nicole Schelling heeft nog een boek uitgegeven bij Books & Butterflies. Natuurlijk kon deze kans om haar nieuwste boek te lezen niet worden overgeslagen.

De drieëntwintigjarige Tamara heeft haar leven eindelijk weer op de rit. Op sommige dagen lukt het haar zelfs om niet meer aan de tijd te denken waarin ze zo vaak wenste dat ze iemand anders was. De drieëntwintigjarige Tamara heeft haar leven eindelijk weer op de rit. Op sommige dagen lukt het haar zelfs om niet meer aan de tijd te denken waarin ze zo vaak wenste dat ze iemand anders was. Haar middelbareschooltijd is een donker gat waar ze nooit meer in terug wil vallen, maar ze is zich er pijnlijk van bewust dat er veel triggers op de loer liggen. Alleen al bij het horen van de naam ‘Lukas’ breekt het angstzweet haar uit. Tamara is vastbesloten haar verleden geen rol meer te laten spelen in haar heden en toekomst. Maar dan komt ze Lukas na een lange tijd weer tegen en op alle mogelijke manieren laat hij haar hart nog steeds sneller slaan…

 

Op de middelbare school werd Tamara altijd gepest door Lukas. Ze had in deze ellendige periode van haar leven maar één vriendin die haar altijd steunde, Claudia.

Wanneer deze zwarte periode voorbij is en Tamara werkzaam is als peuter juf bij een dagopvang. Wanneer ze daar een leuke vader ontmoet voelt ze zich meteen aangetrokken, tot ze zijn naam hoort, Lukas.  Alleen al deze naam triggert een hoop emotionele problemen bij Tamara.

Haar collega Sanne is een goede vriendin geworden en samen met haar vriend, Chris, geeft ze een housewarming. Hier staat de Lukas uit haar nachtmerries ineens weer voor haar neus. Het lot wilt dat ze elkaar telkens blijven tegenkomen.

Ontlopen lijkt geen optie, dus moeten ze gaan praten met elkaar. Kan Tamara Lukas vergeven voor wat hij haar heeft aangedaan wanneer de waarheid wordt onthuld?

Heeft Lukas geleerd van zijn fouten en kan hij het goed maken met het meisje waar hij stiekem altijd verliefd op is geweest?

PS. Ik haat je is een leuke enemies to lovers verhaal. Je moet er niet te veel bij nadenken en je laten mee voeren.

Het enige waar ik me heel erg aan irriteerde is hoe bepaalde aspecten van een trauma worden aangehaald om deze vervolgens heel “simpel” af te doen.

Wanneer een persoon zo zwaar is getraumatiseerd, zoals Tamara is volgens het begin van het boek, vergeet je dit niet snel.
Zeker niet wanneer er zelfs therapie aan vooraf is gegaan en ze zo heftig reageert op het weerzien van de betreffende persoon.

Voor mij voelde het daardoor te geforceerd vanuit Tamara.

Goede vrienden hebben is super fijn, maar hoe dit wordt uitgewerkt is niet helemaal realistisch, dit vind ik wel jammer.
Dat je vriendin je een paar keer troost en de situatie begrijpt, logisch, maar er moet ook een punt zijn waar zij zeggen, kom op meid nu is het wel klaar.

Het psychologische aspect begon goed, maar dit is niet helemaal lekker uitgewerkt in mijn ogen. “Ineens” is er alleen verliefde puber gedrag en wordt het trauma wat zo heel heftig aanwezig was naar de achtergrond geduwd. Dit strookt in mijn beleving niet.

De Schrijfstijl van Nicole Schelling is wel heel prettig en ze weet de lezer wel te blijven boeien. Het idee is ook heel leuk, alleen had het wel beter uitgewerkt kunnen worden in mijn beleving.


Lang Verhaal Kort

Een leuke feelgood van Nicole Schelling haar hand. Deze Enemies to Lovers romance zal menig mens blij maken, maar je moet het niet te nauw nemen met het psychische gedeelte van het hoofdpersonage. Deze is in mijn ogen niet goed uitgewerkt want zo snel van super erg trauma naar verliefde puber is zeer onwaarschijnlijk en haalde voor mij het plezier er uit. De schrijfstijl is wel heel fijn en weet je vast te houden tot het boek uit is.


Praktische Informatie

Titel: PS. Ik haat je
Serie: 
Auteur: Nicole Schelling
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s:
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 978946451075
1Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.