Recensie

Blogtour, Wings – Aprilynne Pike (Wings 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dutch Venture Publishing gaat de hele serie van Aprilynne Pike, Wings, opnieuw uitgeven inclusief het laatste, nog niet eerder vertaalde boek. Om dit boek weer in de spot te plaatsen is er een blogtour georganiseerd en natuurlijk doe ik mee met deze tour.

Laurel staarde met grote ogen naar de bleke dingen achter haar rug. Ze waren angstaanjagend mooi – te mooi voor woorden. Ze draaide zich weer naar de spiegel en slikte. Ze leken bijna op… vleugels.

De vijftienjarige Laurel heeft altijd op het platteland gewoond met haar hippie-ouders. Wanneer ze met zijn drieën naar de grote stad verhuizen zodat Laurel naar de middelbare school kan, moet ze heel erg wennen. Ze mist haar oude huis enorm, al gaat het goed op school en raakt ze bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas. Tot Laurel merkt dat ze vleugels krijgt… letterlijk.

Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst.

Als Laurel erachter komt dat ze ooit te vondeling is gelegd, is het raadsel compleet. Wie is ze, en nog veel belangrijker: wát is ze precies?

Laurel gaat voor het eerst in haar leven naar een openbare middelbare school toe. Met haar adoptie ouders is ze verhuisd van een klein dorpje naar de stad, Cresent City. Haar moeder heeft Laurel al die jaren thuis onderwijs gegeven.

Op haar eerste schooldag in de biologie les ontmoet ze David. Hij laat zich niet afschrikken door de gesloten Laurel en vraagt haar mee om samen te lunchen. Het lijkt te klikken tussen de twee dus besluiten ze dit vaker te doen. David zijn vrienden komen er ook bij. De uitgesproken Chelsea is recht voor der raap en hier moet Laurel aan wennen.

School loopt redelijk soepel wanneer ze een bult tussen haar schouders ontdekt. wat ze ook doet, deze wordt maar niet kleiner. Hoe kan ze een bult die zo groot is blijven verbergen.

Op een ochtend wordt ze wakker en krijgt de schik van haar leven, de bult is weg, maar op haar rug lijken vleugels te zitten. Hoe gaat ze deze verbergen en wat is er aan de hand?

Wanneer Laurel met haar ouders naar haar oude huis gaat besluit ze het bos in te gaan. Ze gooit haar prachtige vleugels los en voelt zich even vrij. Tot ze wordt gestoord door een mysterieuze jonge. Tamani lijkt meer te weten over wie ze is.

Tamani claimt het zelfde te zijn als Laurel en geeft haar zo veel informatie dat ze niet weet hoe dit allemaal goed te verwerken.
Tijd verstrijkt en gevaar ligt op de loer. Kan Laurel dit kwaad aan en kan ze besluiten welke jongen haar hart wint?

De schrijfstijl van Aprilynne Pike is heel beeldend en super laagdrempelig. Omdat het concept nieuw is voor Laurel wordt de lezer ook aan de hand mee genomen in dit avontuur en in deze wereld.

Het verhaal wordt verteld vanuit Laurel haar perspectief en je voelt haar twijfels maar ook haar verlangen en wensen. Er is veel dat ze nog niet weet, het boek eindigd met een vrij open einde en ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen.

Het boek is zeker een klassieke YA te noemen want er is magie, fantasie en een love triangel waar in het begin er veel van waren.
Dit kan een irritatie punt zijn, maar zelf vind ik dit stiekem erg leuk.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke Young Adult fantasy waarbij je heerlijk kan wegdromen. Laurel neemt je mee op de ontdekkingsreis naar wie ze is en wat ze moet doen. Haar grote geheim moet worden verborgen, maar wat is het en hoe kan ze ermee om gaan. Er zijn twee jongens in haar leven, beide zo belangrijk maar wie kan haar hart winnen?


Praktische Informatie

Titel: Wings
Serie: Wings
Auteur: Aprilynne Pike
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 260
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265202
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201003661
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.