Recensie

Blogtour, De Geestenmeesters – Anna López Dekker

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Anna López Dekker heeft nu een science fiction geschreven. We kennen haar natuurlijk al van het tweeluik Lathrain.
De Band en De Tocht zijn beide fantasy boeken. Van Celtica Publishing mocht ik samen met een aantal andere bloggers dit boek lezen en recenseren.

Na haar dood wordt Lyf strijder voor het Licht.
Maar wat te doen en wie te beschermen als het Kwaad uit een onverwachte hoek komt?

Schijnbaar zijn we allemaal dood. Tenminste, dat is wat de vrouw zei toen ik bijkwam. Ze gaf mij niet eens de kans om een vraag te stellen. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Hoe kan ik dood zijn als ik er nog ben? Aan de andere kant, waarom zou ze zoiets zeggen als het niet zo was? Na een ongeluk met het ruimteschip waarin ze reisde, blijkt voor Lyf het leven ten einde te zijn. Om haar ziel te redden moet ze een strijder van het Licht worden en het Kwaad in zijn eigen dimensies bestrijden. Dat haar medesoldaten ooit de vijanden van haar eigen mensen waren, maakt het er niet makkelijker op. En dan wordt onverwacht haar voormalige geliefde aan de strijders toegevoegd. Tijdens haar werk in de Kwade dimensies doet Lyf een ontdekking die alles waar ze in is gaan geloven in een nieuw licht zet. Het leven dat ze achter zich dacht te hebben gelaten, blijkt dichterbij te zijn dan gedacht. Wat te doen als het Kwaad uit een onverwachte hoek komt? Wie te beschermen als alles waar je om geeft in gevaar is?

Wanneer Lyf  “wakker is geworden”, wordt haar verteld dat ze is door gegaan. De vrouw die haar ontvangt heet Seela en kan Lyf helpen om naar het Licht te gaan. Maar voor Lyf hier heen kan en mag gaan moet ze helpen het kwaad te bestrijden. Om dit te doen wordt ze getraind in telekinese, snel verplaatsen en iets maken uit het niets.

Wanneer Lyf al deze onderdelen goed beheerst mag ze door naar de volgende training. Ze neemt afscheid van Seela en krijgt een nieuwe mentor, Baz. Waar Seela geduldig en vriendelijk was, lijkt Baz meteen een hekel aan haar te hebben.

Tijdens deze vecht training wordt Lyf gekoppeld aan Tasya om te leren vechten. Dit lijkt alleen niet echt haar ding te zijn.
Wanneer Lyf een beetje kan vechten wordt ze in een groep ingedeeld om zielen te bevrijden in een andere dimentie.

Samen met Tasya, Metrn en Jonas gaat ze eerst met deze groep een doolhof door om te zien of ze succesvol zouden zijn.
Na dit doolhof blijkt Lyf een lichter te zijn. Alleen zij kan de zielen bevrijden met een lichtlans.
Nu de training genoeg is geweest moeten ze een actieve dimensie in, alleen hier kunnen ze wel gewond raken.

Wanneer ze succesvol de missie hebben afgerond om de zielen te bevrijden, staat Lyf haar geliefde uit haar leven, Viyu, voor haar neus.
Viyu was haar geliefde en ze gingen samen aan boord van De Aurora. Helaas zijn ze verongelukt en ze dacht hem nooit meer te zien. Dat is immers wat Seela haar heeft geleerd.

Na dit moment wordt alles anders. Is ze wel echt dood, waarom trekken herinneringen haar steeds weg bij het Licht. Wilt ze het Licht wel dienen?

Het patroon dat de zielen hebben komt Lyf vanaf het begin al bekend voor. Ze kan alleen haar vinger er niet op leggen. Wanneer ze in een actieve dimensie begint de patronen te bestuderen gaan haar herinneringen steeds harder aan haar trekken.

Gevoelens zijn ook uit den boze, net als banden met de levende wereld. Toch kan Lyf het niet helpen dat ze vrienden maakt en dat ze gevoelens heeft voor Mertn en ook nog steeds voor Viyu.

Kan Lyf de waarheid ontdekken en zichzelf redden en de mensen van wie ze houdt?

In De Geestenmeesters heeft Anna López Dekker fantasie met science fiction gemixt. We volgen Lyf haar reis in het onbekende en leren dat niets is wat het lijkt. Wie kan je vertrouwen als er een onbekend kwaad is.

De schrijfstijl van López Dekker is heel prettig. Er worden geen hele info dumps gegeven aan technische dingen. Ze neemt de lezer mee zoals Lyf wordt mee genomen op deze nieuwe reis voor haar.

Zoals in het Lathrain tweeluik heeft López Dekker weer een hele uitgebreide wereld gemaakt en alles kloppend gemaakt. Tevens naar mate je meer leert, vind je steeds meer dingen. Het boek leest niet als een moeilijke science fiction. Dit boek is zeker ook te lezen voor mensen die van het Fantasy genre houden.

Doordat in het boek alles nieuw en anders is, weet je niet wat te verwachten en hoe alles in elkaar zit. Doordat er een groot mysterie is moet je gewoon door blijven lezen tot je weet hoe alles zit en natuurlijk hoe dit voor Lyf en haar vrienden gaat eindigen.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven science fiction van Anna López Dekker haar hand. Zeker aan te raden voor mensen die van het Fantasy genre houden en een uitstapje naar science fiction willen maken. In De Geestenmeesters volgen we Lyf in deze nieuwe wereld. Doordat alles voor haar nieuw is, wordt je helemaal mee genomen op deze ontdekkingsreis. Het boek blijft spannend en je wilt blijven lezen.


Praktische Informatie

Titel: De Geestenmeesters
Serie: 
Auteur: Anna López Dekker
Genre: Science Fiction
Pagina’s: 334
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback): 9789493158443
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9789493158450
Prijs (E-Book): €7,95

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.