Recensie

Blogtour, Wolventijd – Lysander Mazee

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Lysander Mazee heeft een boek uitgebracht bij Dutch Venture Publishing. Dit is een Young Adult Fantasy met als titel Wolventijd.

IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht.

Auke en Sindre blijken te zijn ontvoerd om het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason te versterken.
Die leidt veelbelovende rekruten op tot úlfheðnar, legendarische wolvenkrijgers,
om de heidense manier van leven te bewaren in een veranderende wereld.

Maar Heimars zus Heidrún, meesteres van de taboemagie seiðr,
heeft een andere bestemming voor Auke: één die zijn ondergang betekent, als hij niet oppast.

Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

Auke gaat met zijn ijshockey team naar Noorwegen om een wedstrijd te spelen tegen een team daar. Tijdens dit bezoek ontmoet hij Sindre.
Wanneer na de wedstrijd ze gezellig een avond hebben met beide teams, ziet Auke een grote zwarte wolf.

Auke besluit de wolf te volgen, Sindre volgt Auke en samen volgen ze dit die naar een grote steen waar ze worden omsingeld door een pack.
Auke raakt de steen aan en wordt wakker in de 11e eeuw!

Wanneer blijkt dat dat er ook andere mensen uit hun tijd worden ontvoerd, komen ze er achter dat ze moeten vechten voor deze mensen.
Heimar Helgason is de leider van dit alles. Samen met een paar andere krijgers begeleiden ze de mensen die uit de andere tijd komen naar hun nederzetting.

In deze nieuwe tijd worden alle mensen opgeleid binnen een vakgebied om bij te dragen aan het dorp. Tevens worden de mannen getraind om krijgers te worden en de vrouwen om magie te gebruiken.

Auke is een transgender, hij weet niet goed hoe hij zonder zijn medicijnen het moet uithouden in deze bijzondere tijd. Heimar is de persoon die Auke probeert te begrijpen en helpen. Heimar fungeert als geliefde, mentor en beschermer van Auke. Ze hebben een bijzondere klik.

Heidrún is de zus van Heimar en degene die het plan heeft bedacht. ze is een machtige tovenares en neemt Auke onder haar hoede om hem magie te leren.

Machtige wolven krijgers, heksen en een strijd op leven en dood om hun eigen cultuur te behouden. Kan Auke zichzelf vinden door deze strijd? Lukt het hem om het tij te keren of sterft hij met alle andere tijdreizigers in de 11e eeuw?

Deze Young Adult van Lysander Mazee is vol met folklore, mythe en fantasie. We volgen Auke in de reis naar zelf ontdekking en leren hierbij een stukje over de oud Noorse cultuur.

De schrijfstijl van Mazee is heel vloeiend en de Noorse termen worden uitgelegd en tegelijk gebruikt waardoor ze natuurlijk aanvoelen. Of je het kan uitspreken is een ander verhaal…

Wolventijd is een verhaal over jezelf vinden, liefde vinden, vriendschap en acceptatie.


Lang Verhaal Kort

Wolventijd is een magisch verhaal over Auke die uit onze tijd wordt getransporteerd naar de 11e eeuw. In het boek worden Noorse tradities gevolgd en hoe het er toen aan toe ging. Noorse mythe en sage worden gebruikt en zelfs de termen komen er in voor, of je ze kan uitspreken is alleen de vraag. Deze Young Adult is zeker een aanrader voor fans van magie, mysterie en een personage dat zichzelf ontplooid.


Praktische Informatie

Titel: Wolventijd
Serie: 
Auteur: Lysander Mazee
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265165
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201296896
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.