Recensie

Blogtour, De Seizoensdief – Aysline McGrath (Seizoensdief 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Aysline McGrath heeft bij Books & Butterflies een spannende Young Adult Fantasy uitgegeven.
De Seizoensdief is zeker een aanrader als je van YA Fantasy houd.

Het Koninkrijk wemelt in armoede. De oogsten zijn al jaren pover, de visvangst wordt geteisterd door zware stormen op zee, regen en onweer zijn het enige dat de bevolking kent. Het Koninkrijk wemelt in armoede. De oogsten zijn al jaren pover, de visvangst wordt geteisterd door zware stormen op zee, regen en onweer zijn het enige dat de bevolking kent. De oude koning Marius is de laatste die de krachten van Weermagie heeft, maar lijkt na de dood van zijn vrouw niet meer om zijn koninkrijk te geven. Vesper, een meesterdief, geeft alleen om de goudstukken die ze na een voltooide opdracht krijgt. Ze spaart om een reis over de Verre Zee te maken en het vasteland voorgoed achter zich te laten. Wanneer Berach haar pad kruist met een onmogelijke opdracht, twijfelt zelfs Vesper of dit wel haalbaar is. Hij wil het Kristal der Seizoenen uit het Paleis stelen en vernietigen. Zo denkt hij de seizoenen aan de mensen terug te kunnen geven en een einde aan de armoede te maken. Vesper komt erachter dat er meer is dan alleen goud en heeft na al die donkere jaren plots weer hoop in de toekomst.

Vesper is de beste dief in het land. Wanneer haar opdrachtgever een nieuwe opdracht voor haar heeft, blijkt de originele opdrachtgever er ook te zijn.

Ze krijgt de opdracht om het Kristal der seizoenen te stelen van de koning. Dit kristal heeft de macht de seizoenen te bepalen in het land. Momenteel lijdt het land honger omdat de seizoenen slecht zijn geregeld door de koning.

Berach is de opdracht gever, hij heeft Vesper nodig om het kristal te stelen of te vernietigen.
Wat hij alleen niet weet is dat Vesper een pluizig maatje heeft die blijkbaar hem ook wel mag.

Eenmaal onderweg is alles niet zonder gevaar. Vesper heeft vijanden gemaakt die je liever niet in het woud tegen komt.
Dan is er nog het kasteel waar veel wachters zijn en ook zijn gevaar mee brengt.

Kunnen Berach en Vesper het kristal stelen? of is de opdracht gedoemd om te mislukken?

Deze short read van Aysline McGrath leest super snel weg. Het verhaal heeft genoeg mysterie, avontuur en spanning om het als een soort mini film te zien. Omdat het einde toch een soort cliffhanger is verwacht ik dat er nog meer delen gaan volgen over Vesper en Berach.
Tevens lijkt er ook meer dan een gewone klik te zijn tussen deze personages. Dit kan je oppikken omdat het vanuit beide personages is geschreven.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke YA Fantasy van Aysline McGrath over een dievegge die samen met een mysterieuze man het kristal der seizoenen gaat stelen.
Het boek leest als een film en eindigt met een soort cliffhanger.


Praktische Informatie

Titel: De Seizoensdief
Serie: Seizoensdief
Auteur: Aysline McGrath
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 58
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464510911
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.