Recensie

Blogtour, De Pompoenprins – Cristina Oliva, Cristina Carini & Anna Maria Colantoni

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Bij Dutch Venture Publishing is weer een leuk sprookjesboek uitgekomen. Dit keer eentje met moderne Italiaanse sprookjes.
Het boek is een prachtige hardcover met mooie illustraties bij elk sprookje.

Wanneer je hart door angst wordt gegrepen, het maakt niet uit welke angst, dan kan het zo hard worden als een pompoen, hoewel het vanbinnen gevuld is met mooie dingen: liefde, talenten en het vermogen om alles te bereiken. Prins Kevinick is vriendelijk en aardig tegen iedereen, maar zelf liefde ontvangen maakt hem bang. Wat als hij gekwetst wordt? Hij leeft liever een veilig leven in zijn paleis, zonder ooit pijn te voelen. Maar dan wordt hij op een avond bezocht door een stralende Geest, die hem vertelt dat hij zijn hart moet openen. Hij wordt betoverd en verandert in een pompoen: hard van buiten, maar zacht vanbinnen. Wie kan hem nu nog redden? Of kan hij door zijn droom te volgen zichzelf bevrijden? ‘De Pompoenprins’ en drie andere moderne sprookjes uit Italië geven de lezers avontuur, liefde en wijze levenslessen. Met illustraties van Mariska Maas.

De Pompoenprins – Cristina Oliva

Prins Kevinick woont in een magisch land en is gek op pompoen. Helaas is de prins ongelukkig en erg eenzaam.
Op een dag bezoekt een geest hem en vraagt wat er is. Wanneer Prins Kevenick niets besluit te doen er mee, vervloekt de geest hem.
Dit zet Prins Kevinick tot nadenken wat hem echt gelukkig maakt.

Het verhaal van Brando – Cristina Carini

Brando is een zwerfkat. Hij heeft overal vrienden. Maat het roodborstje Soep reist altijd met hem mee. Een meisje uit de buurt, Guinevere is ook een bekende van hem, net zoals de muizen in het muizen koninkrijk. Liefde en dromen zijn belangrijk om dieren te kunnen verstaan, maar ook fantasie en geloof in magie is dat. Volwassen mensen vergeten dit helaas. Kunnen Brando, Guinevere, Soep en de muizen dit veranderen? en de liefde terug brengen?

Het verhaal van Doson – Cristina Carini

Doson is een dappere duif, net zoals zijn voorvaderen. Hij is ook heel slim. Wanneer de burgermeester besluit kortemette met de duiven te maken hoort hij dit. Samen met alle vogels maakt hij een plan om iedereen veilig te houden. Wanneer blijkt dat het plan van de burgermeester niet werkt, keert dit tegen hem en keert de rust terug. Kunnen mensen leren van hun fouten?

Een middag in het circus – Anna Maria Colatoni

Lillo gaat mij zijn groot ouders naar het circus en raakt hierdoor betoverd. Hij wilt een dompteur worden besluit hij. Wanneer Lillo in slaap valt droomt hij over de dieren die hij heeft gezien in het circus. Maar zijn de olifant, het aapje, de leeuw en en paard wel gelukkig daar?
Is alles zo mooi als het lijkt of is dit slechts een illussie?

Alle 4 de verhalen hebben iets moois. Ze zetten de lezer aan tot denken. Doordat de verhalen vanuit een ik-perspectief zijn geschreven kijk je het verhaal door diens ogen en moet je zelf ook nadenken.

Deze sprookjes raad ik zeker aan voor jongere kinderen omdat er mooie lessen in zitten en bovenal zijn ze vlot en heel luchtig geschreven.


Lang Verhaal Kort

Een leuke sprookjesbundel met 4 korte sprookjes. Elk sprookje weet je tot denken aan te zetten en leest prima weg voor het slapen gaan.
Dit boek is leuk voor zowel kinderen, maar ook zeker voor volwassenen.


Praktische Informatie

Titel: De Pompoenprins en andere moderne sprookjes uit Italië
Serie: 
Auteur: Anna Maria Colantoni, Cristina Oliva en Cristina Carini
Genre: Sprookjes
Pagina’s: 60
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265035
Prijs (Paperback): €13,95
ISBN (E-Book): 9781393684503
Prijs (E-Book): €2,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.