Recensie

Sterrenzicht – Brandon Sanderson (Skyward 2)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Samen met andere meiden via Instagram hebben we ook deel 2 in de Skyward serie gelezen. Helaas zijn er wel een paar afgehaakt. Maar het is wel super leuk om je gevoel en ervaring te delen na het lezen. Vandaag deel ik mijn ervaring met dit boek met jullie allemaal.

De alom geprezen eerste science fiction reeks van de bekende fantasy schrijver Brandon Sanderson.

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is.

 

Spensa gaat als plaatsvervanger van de alien Alanik naar de superioriteit. Sterrenzicht is de bestemming waar ze heen moet voor haar opdracht. Spensa is gewaarschuwd de valse vrede niet te geloven, schijn bedriegt.

Op deze wonderlijke planeet lijkt alles helemaal goed en welvarend te zijn. Jorgen blijft thuis achter en hij voelt ook een soort zoemen zoals Spensa dat heeft. Hij moet van Cob naar Spensa haar oma om te leren wat ermee te doen. Want zij weet heel veel.

In de tussentijd maakt Spensa connecties met verschillende aliens die met haar in een team zijn ingedeeld. Onder andere een Murriumur, dit is een hoger ras, maar dit is een ongeboren dione. De kitsen zijn ook een bondgenoot en een minder ras. Dit zijn schattige, kleine, pluizige wezentjes die in een grote groep een space ship besturen.

Cuna, de minister van immigratie heet Alanik welkom en zorgt ervoor dat ze zich thuis voelt. De minister van veiligheid, Wiznik de Krell is een ander geval. Hij houd haar mensen gevangen en is niet zo vriendelijk en goed als hij doet overkomen. Wanneer Wiznik zijn ware plan naar boven komt moet Spensa een drastische keuze maken.

Niks is wat het lijkt bij de superioriteit, kan Spensa iedereen redden van de ondergang?

Brandon Sanderson heeft een weer super spannend en boeiend deel in de Skyward serie geschreven. Je merkt tijdens het lezen niet eens dat het een science fiction gaat. De termen komen vaak terug en voegen echt iets toe. De aliens die we ontmoeten kan je voor je geest halen en je leert ze allemaal kennen.

Ruimte station Sterrenzicht is ook een goed uitgewerkte plek net zoals de gevaarlijkste tegenstander van de levende mensen en aliens.
Sanderson weet je in een emotionele achtbaan te laten gaan en laat je nog snakken naar meer.

Ik kijk heel erg uit naar het laatste deel van de Skyward trilogie.


Lang Verhaal Kort

Brandon Sanderson heeft een heel spannend en boeiend tweede deel van de Skyward serie geschreven. Spensa gaat undercover op de planeet Sterrenzicht bij de superioriteit. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk politiek spel waardoor ze drastische keuzes moet maken.
Het verhaal is spannend en alle aliens en de plekken kan je echt voor je geest halen.


Praktische Informatie

Titel: Sterrenzicht
Serie: Skyward
Auteur: Brandon Sanderson
Genre: Science Fiction, Young Adult
Pagina’s: 416
Uitgever: Iceberg Books
ISBN (paperback): 9789083073149
Prijs (Paperback): €24,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.