Recensie

Blogtour, Fluisterwoud – Jennifer Murgia

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Jennifer Murgia heeft bij Dutch Venture Publishing weer een leuke Young Adult uitgebracht met als titel, Fluisterwoud.
Dit boek speelt zich af in Duistland in de tijd van de heksenvervolging. Het leuke is, de plaatsen bestaan echt en er zitten stukjes van Duistse lore in.

Doordat ze is opgevoed door een oude waarzegster in het Duistere Woud, heeft Rune twee waardevolle lessen geleerd: neem alleen uit het woud wat je écht nodig hebt, en kijk nooit, maar dan ook nooit iemand in de ogen in het dorp. Want lang geleden is er iets vreselijks gebeurd in het bos… en nu spoken de fluisteringen van een bruut omgekomen moeder met een geheim daar rond. Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is…

Rune is een meisje dat is opgevoed door Matilde, een waarzegster die net buiten het dorp woont en wordt beschouwd als heks.
Alles wat Matilde weet, leert ze Rune, op het gene na wat ze zelf wilt leren. Alles wordt voor haar bepaald tot het moment daar is om te onthullen wie ze werkelijk is.

Wanneer de waarheid boven komt over wie haar moeder is, geeft dit de nodige problemen. Want haar moeder is een veroordeelde heks.
Nu wordt de jacht op Rune geopend en is ze nergens meer veilig.

Laurentz is de zoon van de landgraaf, zijn moeder is die al verloren en zijn broer ook. Zijn vader is afstandelijk en hij voelt alsof hij niks goed kan doen. Wanneer de priester langskomt om zijn vader te spreken besluite hij zelf dit te doen. Er zou ketterij aan de gang zijn en dit zou overal komen. Hij moet oppassen voor wat er gaat komen en trouw blijven aan de priester en zijn wegen.

Wanneer Laurentz zelf op onderzoek uitgaat ontmoet hij Rune, hij is meteen betovert en wilt alles doen wat hij kan om haar veilig te houden.
Wanneer alles groter blijkt dan ooit gedacht komt de waarheid pas echt naar boven.

Jennifer Murgia heeft een heerlijk vlot lezende Young Adult geschreven met een vleugje magie. Je leest het boek vanuit twee perspectieven, dat van Rune en dat van Laurentz. Hierdoor krijg je een blik in hun verschillende levens en kan je een band met ze opbouwen.

Persoonlijk had ik moeite met echt een band met ze opbouwen, de emoties kwamen wel goed over alleen bleef de diepte die ik hoopte te krijgen van de personages uit. Stiekem hoop ik wel op een vervolg want ik vind de wereld die Murgia heeft gemaakt echt heel leuk en ik hoop dat het Fluisterwoud een vervolg gaat krijgen.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven Young Adult Fantasy van Jennifer Murgia haar hand. Ze weet de lezer weer te betoveren en gebruikt hier Duitste folk lore om dit te doen. De personages zijn te begrijpen alleen hadden iets meer diepgang mogen krijgen van mij.


Praktische Informatie

Titel: Fluisterwoud
Serie: 
Auteur: Jennifer Murgia
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265011
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book):9798201489403
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.