Recensie

Blogtour, Elfenstof – Carrie Jones

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Carrie Jones heeft al eerder in samenwerking met Steven E. Wedel bij DVP een boek uitgegeven. Dit was De geest in de rivier.
Nu heeft DVP nog een boek opgenomen van Carrie Jones, namelijk Elfenstof.

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara.

Zara wordt na de dood van haar (stief)vader naar haar (stief)oma gestuurd in Maine. Haar oma, Betty, is een bijzondere vrouw die het beste voor heeft met Zara. Want sinds de dood van haar vader is ze zichzelf helemaal kwijt.

Bij oma Betty moet Zara het gewone leven oppakken en dus ook naar school gaan. Hier ontmoet ze wanneer ze aankomt meteen Nick. Hij blaast haar omver en ze voelt zich meteen heel erg tot hem aangetrokken.
Op school ontmoet ze ook Issie, dit wordt haar nieuwe vriendin die Zara helemaal neemt zoals ze is. Voor het eerst voelt Zara weer iets positiefs en moet ze lachen.

Issie haar goede vriend Devin zit in een rolstoel maar hij verwelkomt Zara ook met open armen en er ontstaat een vriendschap.
Wanneer jonge jongens beginnen te verdwijnen weten de oudere mensen die op de school werken wat er gaat gebeuren. Maar de jongere generatie weet dit niet.

Zara, Nick, Issie en Devin gaan op onderzoek uit en komen achter het mysterie. Maar wie is toch die man die Zara steeds roept vanaf de bosrand. Hij volgt haar overal . En waar die man is geweest, liggen altijd gouden glitters, elfenstof…

Deze angst kan Zara niet benoemen die ze voelt. Omdat ze een tik heeft met het benoemen van angsten, zoals ze van haar vader heeft geleerd.
Als iets een naam heeft kan je die overwinnen.

Kan Zara haar angst overwinnen en het mysterie ontrafelen. Wat doen die Elfen en waarom verdwijnen en jongens en wie is toch die persoon die haar blijft roepen?

De schrijfstijl van Carrie Jones is weer heerlijk vlot en leest lekker weg. Alle informatie wordt gedoseerd gegeven en houd het boek spannend.
De fobieën die worden benoemd krijgen ook een uitleg waardoor dit boek ook op een leuke manier je iets er over leert.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke vlot lezende Young Adult van Carrie Jones. Het verhaal is spannend en heeft ook een vleug romantiek. Door de fantasie in het boek voelt dit als een “old school” Young Adult wat stiekem nog erg leuk blijft om te lezen.


Praktische Informatie

Titel: Elfenstof
Serie: 
Auteur: Carrie Jones
Genre: Young Adult
Pagina’s: 280
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265073
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201081171
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.