Recensie

Vragen in de Schaduw – Hannah Hill (Schemeringen serie 2)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag deel ik met jullie de recensie van het tweede deel van de Schemeringen serie van Hannah Hill.
Natuurlijk eindigde Leugens in het Donker met een schokkend einde waardoor je meteen verder wil lezen.

Let op! Deze boeken kunnen als schokkend worden ervaren. Deze serie is duisterder dan je van Hannah Hill gewend bent.
Triggers: Geweld/mishandeling en verkrachting/misbruik.

Lola
Mano volgt geen regels, hij maakt ze. Daar laat hij geen twijfel over bestaan. Hij heeft me meegenomen naar een land dat ik niet ken, gedwongen met hem te trouwen en daarmee gedoemd om een leven te leiden onder zijn wetten. Hij mag dan denken dat ik nu compleet aan hem ben overgeleverd, maar ik ben een vechter. Er zit geen enkel volgzaam botje in mijn lijf en daar zal hij snel achter komen. Ik haat hem en dat mag hij weten ook. De dag dat hij heeft besloten mij de zijne te maken, is de dag die hij zal gaan vervloeken. Mijn kersverse man heeft zijn bruid al eerder onderschat. Het ziet ernaar uit dat de geschiedenis zich zal herhalen.

Manuel
Lola en ik zijn een explosieve combinatie. We zijn beiden ontvlambaar, verwoestend en niet te reguleren. Maar in de ravage die we stichten en de ruïnes die we achterlaten, zullen we elkaar altijd vinden. Het is onvermijdelijk, want alleen wanneer wij samenkomen, zijn we bovenzinnelijk. Dan vinden we de sereniteit waarnaar onze zielen smachten en onze lichamen hunkeren. Lola weet dit net zo goed als ik. Eigenwijs als ze is, blijft ze zich ertegen verzetten. Al is het een kwestie van tijd voor ook zij zal bezwijken onder de vernietigende kracht van onze onvermijdbare samensmelting. Mijn kersverse bruid heeft haar man al eerder onderschat. Het ziet ernaar uit dat de geschiedenis zich zal herhalen.

Lola en Manuel zijn getrouwd. Helaas voor Manuel heeft hij een grote fout gemaakt en daarmee Lola heel diep gekwetst.
Door deze fout is alles wat ze hebben bereikt te niet gedaan, alleen omdat Manuel weigerde te luisteren.

Nu ze getrouwd zijn wordt alles anders. Lola moet altijd aan Manuels zijde zijn.
Het moment dat Manuel besluit Lola meer informatie over zichzelf te geven, want alleen hierdoor kan hij haar vertrouwen winnen.

Josh, Lola haar broertje is echter nog steeds haar zwakke plek. Lola wilt proberen met hem te praten om alles uit te leggen. Helaas worden dingen hierdoor eerder erger. Josh luistert niet naar wat voor reden dit alles is gebeurt.

In Vragen in de Schaduw komen Manuel en Lola dichter naar elkaar. De geleidelijke groei die ze samen doormaken is goed uitgewerkt en voelt heel natuurlijk. Hannah Hill verwerkt ook tegenslagen er in, wat het alleen maar realistischer maakt.

Natuurlijk is Manuel een Sadist met een hoofdletter S. Hij zal nog meer moeten leren om zijn Lola te vertrouwen alleen zo kan alles goed komen.

Net zoals in het eerste deel van de Schemeringen serie is er nog steeds mishandeling aanwezig. Verkrachting is niet zo zeer meer sprake van.

De schrijfstijl van Hannah Hill pakt je weet meteen op. Waar Leugens in de Duisternis is gestopt gaat dit deel meteen weer verder.
Er wordt nog steeds verteld vanuit Manuel en Lola’s perspectief wat ik persoonlijk een heel fijne manier van vertellen vind.

 


Lang Verhaal Kort

Het verhaal van Lola en Manuel gaat verder waar het in Leugens in het Donker is gestopt. Samen maken Lola en Manuel een groei door, maar dit gaat niet makkelijk. Tegenslagen kennen ze zeker ook. De groei die wordt doorgemaakt voelt realistisch en je leert natuurlijk Lola en Manuel beter kennen. Let op, er is nog steeds sprake van mishandeling in dit boek, verkrachting niet zo zeer.


Praktische Informatie

Titel: Vragen in de Schaduw
Serie: Schemeringen serie
Auteur: Hannah Hill
Genre: Dark Romance
Pagina’s: 305
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789464400175
Prijs (Paperback): €19,50
ISBN (E-Book): 9789464400076
Prijs (E-Book): €6,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.