Recensie

Leugens in het Donker – Hannah Hill (Schemeringen serie 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Hannah Hill haar Schemeringen serie is eindelijk geheel uitgebracht! Natuurlijk als fan van haar schrijfwerk kon ik natuurlijk niet wachten de serie te lezen. Maar omdat ik haar werk ken, weet ik dat ik niet kan wachten op een vervolg.
Daarom heb ik in 4 dagen de hele serie gelezen en ga over de weken deze met jullie delen.

Let op! deze boeken kunnen als schokkend worden ervaren. Deze serie is duisterder dan je van Hannah Hill gewend bent.
Triggers: Geweld/mishandeling en verkrachting/misbruik.

Manuel

Het leven is onvoorspelbaar. Controle bestaat niet; het is niet meer dan een onbereikbaar verlangen. Als je dat accepteert, maak je de beste kans om er in ieder geval dichtbij in de buurt te komen.

In die categorie hoor ik thuis. Ik sta aan het roer van mijn leven. Het maakt niet uit hoeveel onverwachte wendingen er op mijn pad komen. Ik ga voor niets achteruit en buig alles naar mijn wil. Zo hou ik grip op elke situatie.

Tot mijn pad het hare kruist. Mijn toekomstige vrouw. Een rol waar ze niet op zit te wachten. Helaas voor haar hoort zij in de categorie mensen die wanhopig vechten om controle, maar het nooit zullen krijgen. Dat zorgt ervoor dat ik de leiding over haar leven moeiteloos kan overnemen.

Lola

In een leven waarin alles voor mij wordt bepaald, hou ik me staande met het plan om uiteindelijk het heft in eigen hand te nemen. Het is slechts een kwestie van tijd voor ik mezelf bevrijd van de onderdrukking in mijn leven.

Tot mijn pad het zijne kruist. Mijn toekomstige man. Een rol die ik hem niet wil geven, maar hij elke intentie heeft om op te eisen.

Als hij me beter kende, zou hij weten dat ik dat niet zou laten gebeuren. Nooit laat ik een man mijn leven meer overheersen. De enige die de leiding over mijn leven neemt ben ikzelf.

Manuel is een control freak eerste klas. Wanneer hij Lola ontmoet op een benefiet gala weet hij het, hij wil haar uit zijn systeem neuken.
Helaas voor Manuel is dit verre van genoeg, tevens geeft deze vrouw niets toe. Ze verzet zich met hand en tand tegen haarzelf.

Lola moet verplicht mee naar een benefiet gala voor rijke mensen. Hier heeft ze jaren geleden een super knappe man met prachtige groene ogen ontmoet. Nu ze er weer is, weet ze dat ze hem moet zien, hij is al die tijd niet uit haar hoofd gegaan.

Wat begonnen is als een keer neuken, wordt een begeerte voor Manuel. Helaas blijft Lola zich afzetten tegen hem en ook tegen haar vader.
Wanneer Manuel er achter komt wie Lola is, weet hij hoe dit spel gespeeld moet worden om te krijgen wat hij wilt.

Brooks, Manuel zijn zakenpartner is wanhopig en wilt alles doen om Manuel te behouden als zijn zakenpartner. Zonder twijfel of moeite is hij bereid om zijn enige dochter, Lola, aan Manuel te geven.

Dit valt alles behalve in goede aard bij Lola, want ze wilt haar vrijheid en Manuel wilt deze ontnemen. Alles wat Lola doet is voor haar gehandicapte broertje Josh. Wanneer bekend is dat Manuel haar weg wilt halen bij hem besluit ze haar plan om weg te lopen met hem te versnellen.

Manuel is geschokt wanneer hij er achter komt dat Lola is weggelopen met haar broertje. Hij doet alles om haar te vinden, want het is ZIJN bruid. Als ze niet mee wilt werken, dan maar kwaadschiks.

Deze Dark Romance van Hannah Hill is duisterder dan tot nu toe. De schrijfstijl is echter nog steeds heel fijn en zoals je van haar mag verwachten. Je leest het verhaal van zowel Manuel als Lola’s perspectief.

Doordat ze ook beide een eigen leven hebben kunnen we hier in mee kijken. Tevens kijk je in Manuel zijn zieke geest mee. Hij heeft het nodig om Lola te slaan/mishandelen zodat ze haar muren laat zakken. Maar hij kan zichzelf niet altijd even goed controleren.

Dit soort scenes zijn een aantal keer aanwezig. Tevens het niet vrijwillig hebben van seks, verkrachting, is ook sprake van.
Mocht je dit niet kunnen verdragen raad ik je deze serie af.

Lola maakt als personage in dit deel al een groei door, Manuel blijft nog een beetje achter. Om de relatie van Lola en Manuel te laten slagen moeten ze een hoop bergen beklimmen en door diepen dalen komen want zoals het er nu uit ziet is Manuel Toxisch.


Lang Verhaal Kort

Een Dark Romance die de grenzen verlegt qua wat acceptabel is in een relatie. Dit boek heeft zeker een triger warning nodig want Verkrachting en mishandeling komen meermaals voor. Als je hier niet van houdt, laat dit boek dan links liggen. Lola en Manuel zijn twee bijzondere mensen die in de duisternis elkaar vinden. Maar er is een lange weg te gaan om deze relatie te laten slagen.


Praktische Informatie

Titel: Leugens in het Donker
Serie: Schemeringen serie
Auteur: Hannah Hill
Genre: Dark Romance
Pagina’s: 321
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789464400168
Prijs (Paperback): €19,50
ISBN (E-Book): 9789464400069
Prijs (E-Book): €6,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.