Recensie

Blogtour, On(der)wijs druk – Eveline Heijnen

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Voor Books&Butterflies is er weer een blogtour oproep geweest. Dit keer voor het boek On(der)wijs druk van Eveline Heijnen. Vandaag is het dan ook tijd om mijn recensie te delen.

Tessa Konings heeft het als wiskundedocent niet makkelijk. Ze staat vermoeid op, het lukt haar gedurende de werkdag nooit om alle geplande taken op tijd af te krijgen, elke avond zit ze tot aan haar oren in het nakijkwerk en de e-mailtjes van opdringerige ouders. De weekenden zijn te kort om haar energieniveau weer op te krikken. Werken in het onderwijs is leuk, maar de werkdruk die je er gratis bijkrijgt… Oef! En dan is er ook nog de nieuwe collega, Boris, die bakken met kritiek op Tessa uitstort. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Deze novelle, On(der)wijs druk laat het leven van wiskunde docente Tessa zien. Tessa houd van haar werk, alleen ze komt overal tijd te kort.
Wanneer het nieuwe schooljaar begint wordt haar to-do lijstje steeds groter.

Het moment dat de nieuwe docenten worden voorgesteld geeft een daarvan, Boris, meteen kritiek over haar werkwijze.
Meteen is ze pissig op hem, hij komt pas net hier kijken, hoe kan hij zo oordelen!?

Naar mate Tessa steeds verder in de neerwaartse spiraal zakt voelt ze zich steeds eenzamer en kan geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Wanneer ze finaal instort na een klein dingetje is Boris degene die haar opvangt.

De druk die Tessa te veel wordt probeert Boris haar mee te helpen, maar kan Tessa dit allemaal aan?
De gevoelens die ze heeft en wie hij is zijn tegelijkertijd zo geweldig en frustrerend tegelijk.

Kan Tessa uit deze werkmethode komen en weer plezier krijgen in haar werk en omgaan met haar vervelende collega Boris?

De schrijfstijl van Eveline Heijnen is heel vlot en weet je als lezer echt te raken. De gevoelens van Tessa zijn goed uitgewerkt en de situatie kan voor mensen die veel werkdruk ervaren herkenbaar zijn. Ik ben erg benieuwd naar meer van deze auteur.


Lang Verhaal Kort

Een novelle over Tessa die te veel werkdruk ervaart en er onder bezwijkt. De weg naar herstel wordt ook aangehaald en de groei die je in relatief korte tijd kan doormaken. De schrijfstijl is vlot en Tessa is als personage goed uitgediept waardoor haar emoties goed overkomen op de lezer.


Praktische Informatie

Titel: on(der)wijs druk
Serie: 
Auteur: Eveline Heijnen
Genre:
Pagina’s:
Uitgever: Books&Butterflies
ISBN (E-Book):
Prijs (E-Book):

Ik geef dit boek

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Heijnen heeft een vervolg geschreven op on(der)wijs druk en ik ben super blij dat er een vervolg is! hier gaat het over, het boek is trouwens ook los te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.