Recensie

Blogtour, Een spoor van inkt – Muriel Verhulst

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Muriel Verhulst heeft bij Books & Butterflies een boek uitgebracht, Een spoor van inkt. Voor de blogtour heb ik van Books & Butterflies een recensie exemplaar gekregen om te lezen. Vandaag deel ik dan ook mijn eerlijke mening over dit boek.

De bundel ‘Een Spoor van Inkt en andere verhalen’ bevat drie verhalen in verschillende genres over verlies, verlangens, mysterie en avontuur.
Na een traumatisch ongeluk heeft Louane het moeilijk om haar leven terug op het goede spoor te krijgen.
Om te beschermen wat haar lief is, zal ze met haar neef Axel moeten tonen wat ze waard is.
Sterre vertelt over haar verlangen naar een oprechte vriendschap,
terwijl er in de duinen een mysterieus spoor te ontraadselen valt.
Een onschuldig lijkend cadeautje stelt drie vrienden zwaar op de proef.
Zijn ook zij gedoemd om elkaars spoor kwijt te raken?
Hoe zullen deze tieners dit doorstaan?
Kortom, een verhalenbundel die de jeugd van 10 tot 100+ kan boeien.

 

Code Rood

In Code rood maken we kennis met Louanne, zij gaat tijdens de zomervakantie naar tante Vie en haar oom en neefje Axel.
Louanne heeft alleen een erge angst voor water. Haar tante en familie wonen op een eiland waar tante Vie onderzoek doet naar de vogels die er huizen.

Louanne is anders sinds de laatste keer, ze heeft een bionische arm en zit hier heel erg mee. Ze lijkt er niks mee te kunnen doen. Het moment dat de eieren van een bedreigde vogel die op het eiland woont gestolen dreigen te worden moet Louanne samen met Axel actie ondernemen om ze te beschermen. Kan Louanne samen met Axel de vogel eieren beschermen en haar angsten onder ogen komen?

Code Rood is een verhaal wat je makkelijk weg leest en tevens een paar onderwerpen aanhaalt zoals trauma en fysiek beperkt zijn.
Dit vind ik het verhaal heel mooi maken. Het is tevens spannend en spreekt heel erg tot de verbeelding.

Lichtjes in de duinen

Sterre is een wees meisje dat is opgevoed door haar oma, Mami. Helaas is Sterre anders dan de andere meisjes op school, hierdoor wordt ze buitengesloten.

Wanneer er waar Sterre woont een nieuw gezin intrek neemt in het huis naar de hare, maakt ze kennis met de vrolijke roodharige Victoria.
Samen met Victoria gaat Sterre op avontuur om de spoken bij Victoria haar kamer weg te jagen.

Kunnen Sterre en Victoria, zo klein en dapper dat ze zijn, samen het mysterie oplossen? En wat hebben de lichtjes in de duinen ermee van doen?

Sterre spreekt voor mij heel erg tot de verbeelding, een moedige kleine meid die niet goed in de groep past. Victoria is dan ook een buitenbeentje met haar rode haar en het klikt meteen. De personages blijven iets meer oppervlakkig maar het is zeker vermakelijk.

Een spoor van inkt

Mel gaat samen met haar vrienden Yara en Vince shoppen bij een tweedehands winkeltje. Omdat Mel haar huisdier pas is overleden besluit Vince een mooi cadeautje voor haar te zoeken, ze besluiten een mooie vulpen in een oud doosje te geven.

Wat alleen niemand weet, is dat de pen slecht is. Deze pen had nooit in de winkel mogen komen.
Door de pen komt Mel in contact met Rico, dit zorgt helaas voor alleen maar meer problemen.
Gelukkig kan Mel op haar vrienden Yara en Vince rekenen. Gelukkig voor haar komt er een vriend van Rico langs die besluit te helpen.

Kunnen de vrienden van Mel en Rico ze helpen? Worden de vrienden weer herenigd en kan Mel haar verdriet om haar kat te boven komen?

Dit laatste verhaal is een leuke fantasy met magie en alles. Muriel Verhulst weet echter weer een wat serieuzer thema er in te verwerken, namelijk rouw. Als tegenpunt heeft ze wel een hechte vriendschap erbij gedaan wat laat zien wat dit met mensen kan doen.
Mel leer je wel iets kennen, maar niet genoeg om echt goed mee te voelen met haar verdriet. De overige personages blijven puur een naam.


Lang Verhaal Kort

3 leuke korte verhalen met een serieuzere achtergrond er in. Voor jongere lezers raad ik deze zeker aan omdat het over jongere mensen/kinderen gaat. De verhalen worden niet zwaarmoedig of saai maar blijven leuk of spannend om te lezen.
Het enige minpuntje is, je kan met geen personage echt een band opbouwen, hierdoor blijven de personages heel plat.


Praktische Informatie

Titel: Een spoor van inkt
Serie: 
Auteur: Muriel Verhulst
Genre: Fantasy
Pagina’s: 85
Uitgever: Books&Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464510577
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.