Recensie

Blogtour, Gevangen – Adele Scholten (Wisseldier 1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Voor de blogtour rond het boek Gevangen, van Adele Scholten mag ik mijn recensie vandaag delen. Dit boek is het eerste deel van de Wisseldier serie.

Tessa is een wisseldier, een tiener die in een levensgevaarlijke brulhond kan veranderen. Als ze uitgekozen wordt om met Erik het verbindingsritueel te doen, sluit ze zich bij de rebellen aan.  Samen met hen maakt ze plannen voor de opstand die in volle gang is om het land te bevrijden van de heersende dictatuur. Maar dan komt Erik haar op het spoor en gebeuren er nare dingen. Tessa beseft langzaam maar zeker dat door haar aanwezigheid niemand meer veilig is, want Erik wil zijn aan hem beloofde bruid terug.

Gevangen verteld het verhaal van Tessa, zij is een zeer knappe meid, maar onder haar huid schuilt een brulhond die je levend verscheurt.
Tessa wilt ontsnappen van haar verloofde Erik. Ze wilt geen broedmachine zijn voor nieuwe Cambio kindjes.

Waar ze vervolgens terecht komt is het verzet TOM. Ze haten wisseldieren met alles in hun wezen. Dus ze kan hier nog zichzelf niet zijn. Toch besluit Tessa ze te helpen. Ze is anders dan de andere Cambia.

Wilson is de leider van het verzet, hij heeft meteen oog voor deze schone en Tessa krijgt gevoelens die ze nog nooit heeft gehad.

In Gevangen gebeuren meerdere dingen die van toevoeging zijn op het plot, tevens maken een aantal twists het boek heel spannend en zorgen ervoor dat je blijft lezen.

Het boek eindigt met een cliffhanger, dus ik ben super nieuwsgierig naar het nieuwe deel van deze Wisseldier serie.

De schrijfstijl van Adele Scholten is heel beschrijvend en beeldend, terwijl je ook Tessa goed leert kennen en kan mee voelen.
Het verhaal weet ze snel op gang te krijgen en te houden tot de laatste bladzijde.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven debuut van Adele Scholten. Je volgt Tessa haar leven als Wisseldier die zich nergens echt thuis voelt.
Het boek weet je vanaf de eerste tot de laatste pagina vast te houden.


Praktische Informatie

Titel: Gevangen
Serie: Wisseldier
Auteur: Adele Scholten
Genre: Young Adult, Fantasy, Romance
Pagina’s: 243
Uitgever: Books&Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464208900
Prijs (E-Book): €8,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.