Recensie

Blogtour, Vind ik niet leuk – Elliot Hyland

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Het is even wat stil geweest op de blog, sorry daarvoor. Maar ik heb ondertussen wel lekker door gelezen dus de recensies gaan weer komen.
Vandaag mag ik in het kader van de Blogtour rondom Vind ik niet leuk mijn recensie delen. Dit is een E-Book only!

Laura heeft een populair socialmediaprofiel. Ze vindt het geweldig om haar leven met de hele wereld te delen en fleurt op van alle likes die ze krijgt. Tot iemand een gemene reactie onder een van haar foto’s plaatst. Haar vriendin Tess is ervan overtuigd te weten hoe je zo’n hater moet aanpakken, maar algauw gaat het van kwaad naar erger. Dan duiken er vreemde wezens op die het op Laura hebben gemunt en dreigt ze niet alleen haar online plezier, maar ook zichzelf kwijt te spelen.

 

Vind ik niet leuk gaat over Laura. Ze is een influencer op Instagram en krijgt op vrijwel alles wat ze deelt veel hartjes en positieve comments.
Wanneer er ineens een negatief geluid komt op haar bericht is ze van slag. Haar vriendin Tess gaat op Laura haar account vol in de aanval.

Alles gaat van kwaad tot erger. Hoe harder Laura en haar vriendinnen terug reageren hoe erger het wordt. Het wordt zelfs zo erg dat Laura ook geestelijke klachten ontwikkeld en niet meer goed in haar vel komt te zitten.

Helaas kan cyberpesten heel ver gaan, dit boek laat de lezer op een goede manier zien hoe de iemand die gepest wordt via internet toch er schade van kan ondervinden. De beeldspraak en lessen die er uit kunnen worden gehaald vind ik zeer goed.

De schrijfstijl van Elliot Hyland is vlot en spreekt ook erg tot de verbeelding. Deze shortread kan ik zeker ook jongere mensen van onder andere het middelbaar onderwijs aanraden want dit onderwerp zal zeker daar ook  mogen worden belicht.


Lang Verhaal Kort

Een boeiend verhaal over de gevolgen van cyberpesten. Laura is populair en een influencer op sociale media en natuurlijk heeft dit een keerzijde. Wat gemene comments doen laat dit boek heel goed zien. Dit boek raad ik mensen zeker aan, met name die nog wat jonger zijn en misschien niet goed weten wat de gevolgen kunnen zijn.


Praktische Informatie

Titel: Vind ik niet leuk
Serie: 
Auteur: Elliot Hyland
Genre: Contemporary, Young Adult
Pagina’s: 30
Uitgever: Books&Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464208887
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.