Recensie

Blogtour, Bagels en een bakkie troost – Jacodine van de Velde

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Jacodine van de Velde haar nieuwste Feelgood boek is recent verschenen bij Dutch Venture Publishing. Voor de blogtour heb ik dit boek mogen lezen. Vandaag mag ik dan de recensie met de wereld delen.

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?

Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar…

In Zwarte koffie, Macchiato en takkenthee hebben we al kennis gemaakt met het café Bagels & Beans. Natuurlijk komt Sara ook wel terug in dit boek, alleen is het nu Marit (de eigenaresse van het café) waar het verhaal over gaat.

Marit is begin 30 en een echte vrijgezel. Onenightstands en lekker stappen is wat ze geweldig vind. Tot het moment dat haar beste vriendin Sara een vervelende scheiding krijgt en ze gaat daten. Marit is stiekem een beetje jaloers.

Wanneer tijdens een avondje uit ze een prachtige man tegen komt en besluit er gewoon plezier mee te hebben gaat alles in een stroomversnelling. Marit haar opgekropte gevoelens en nooit verwerkte rouw komen naar boven.

Ze probeert door te gaan en haar tequilamaatje helpt hier ook in mee. Maar de gevoelens die ze ontwikkeld voor hem maakt aller erger en ze klapt dicht. Kan haar tequilamaatje haar het geluk geven waar ze zo naar verlangt?

Jacodine van de Velde heeft een heerlijk vlot geschreven feelgood neergezet waar niet verwerkte rouw centraal staat zonder zwaar te maken.
Het hele verhaal wordt beleefd vanuit Marit haar perspectief waardoor je alles wat ze heeft mee gemaakt echt kan voelen. Een zakdoekje is op sommige momenten zeker nodig.

Gelukkig wordt het verhaal wel met een mooi einde afgerond en behoort dit boek tot een echte feelgood want je houd er een heerlijk warm en fijn gevoel van na.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke feelgood van Jacodine van de Velde haar hand. Niet verwerkte rouw zonder zwaar te worden en een mooie ontwikkeling van een personage. Zakdoekje kan nodig zijn maar zoals een echte feelgood sla je dit boek dicht met een heerlijk gevoel.


Praktische Informatie

Titel: Bagels en een bakkie troost
Serie: 
Auteur: Jacodine van de Velde
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s: 
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789493265004
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9798201711610
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.