Recensie

Ster van acht – Jennifer Murgia (Angel star #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag een iets oudere titel van Dutch Venture Publishing. De lezers die Twilight leuk vinden kunnen dit verhaal zeker waarderen.

De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze – net als alle andere meiden in haar klas – als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..?

Een heerlijk romantisch YA paranormaalverhaal voor fans van Twilight en Fallen.

 

In Ster van acht maken we kennis met Teagan. Ze is gaat nog naar de middelbare school en is niet zo populair. Tevens heeft ze haar eigen duistere dromen die haar teisteren. Zelfs overdag lijkt het de laatste tijd.

Wanneer Teagan op school haar beschermengel Garreth ontmoet voelt dit meteen vertrouwd. Hij openbaart aan haar de waarheid over wat er allemaal gebeurt en waarschuwt haar voor de duistere engel Hadrian.

Teagan worstelt elke dag met het duister in haar, terwijl om haar heen de duisternis toeneemt is Garreth de enige die haar op de been houdt.
Tot het moment dat ze Hadrian echt ontmoet in levende lijve. Hij is woest aantrekkelijk en weet precies waar Teagan haar duistere kant naar snakt.

Kan Teagan de wereld redden van de duisternis die Hadrian versprijd? En daarbij Garreth behouden?

Jennifer Murgia heeft een leuke Young Adult fantasy geschreven met een typische love triangle. Voor degene die vaker jongere YA hebben gelezen kan dit boek een beetje cliché voelen maar het is wel leuk om weer eens terug te gaan naar de oude standaard.

De schrijfstijl van Murgia is heel vlot en ze weet goed de spanning in het verhaal te houden. Persoonlijk ben ik wel erg nieuwsgierig naar het tweede deel in dit tweeluik van Angel star.


Lang Verhaal Kort

Een heel herkenbare oudere YA waarbij er een love triangle is inbegrepen. Het voelt nostalgisch maar is zeker leuk om weer iets te lezen wat echt de oude YA vibes heeft. De schrijfstijl is heel vlot en het boek blijft heel spannend tot de laatste pagina. Ik kijk erg uit naar het vervolg.


Praktische Informatie

Titel: Ster van acht
Serie: Angel star
Auteur: Jennifer Murgia
Genre: Young Adult, Fantasy
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585042
Prijs (Paperback): €15,00
ISBN (E-Book): 9781386034629
Prijs (E-Book): €3,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Murgia nog een Short Read heeft in de Angel Star universe, namelijk eentje dat zich afspeelt voor Ster van acht en Cirkel van oneindigheid. Hier krijgen we een kijkje bij Hadrian zijn hoofd en […]

  2. […] young adult zoals deze populair werd met de Twilight Saga, maar ook in de Angelstar duologie als je het leuk vind en echt van de klassieke love triangle houd met een flinke dosis fantasy is […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.