Recensie

Blogtour, Geschenk onder de boom – Patricia van Dam

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Kerst is bijna hier, om alvast in de sfeer te komen heb ik een heerlijk kerst boek gelezen. Tevens is dit onderdeel van de blogtour rondom dit boek.

 

Het einde van het jaar zou in het teken moeten staan van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Voor Lucy is dat helaas niet zo. Ze wordt uit haar huis gezet, zit zonder baan en heeft geen idee waar ze tijdens de feestdagen heen kan gaan. Na het verlies van zijn vrouw is William gedwongen zijn dochter alleen groot te brengen, maar hij verdwijnt liever in zijn werk. Daarom gaat hij op zoek naar een geschikt kindermeisje. Als Lucy zijn pad kruist, weet hij meteen dat zij de perfecte kandidaat is. Lucy zet zijn leven volledig op z’n kop en maakt hem voor het eerst iets duidelijk: zijn dochter is het allerbelangrijkst.

 

In Geschenk onder de boom maken we kennis met William en Lucy. Lucy dreigt uit huis gezet te worden wegens de aanbouw van een nieuw winkelcentrum met luxe appartementen daar boven.

William is weduwnaar en vader van een dochtertje, Hannah. Helaas lijken de kindermeisjes die hij tot nu toe heeft gehad meer interesse te hebben in hem, dan in zijn dochter.

Door omstandigheden ontmoeten William en Lucy elkaar. Lucy wordt het nieuwe kindermeisje van Hannah, welke zij meteen weet te veroveren. Naar mate Kerst dichterbij komt en er steeds meer gevoelens over een weer ontstaan is het misschien tijd om naar de toekomst te kijken.

Het boek is geschreven vanuit twee perspectieven, dat van Lucy en die van William. Dit vind ik altijd erg prettig omdat je dan mee kan kijken in het hoofd van beide personages. De schrijfstijl van Patricia van Dam vind ik erg prettig en ze weet de emoties heel goed over te brengen. Ik heb hier en daar wel een traantje moeten laten.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijk kerstverhaal met een aantal zwaardere thema’s. Patricia van Dam weet heel veel emotie te stoppen in deze short read. Een echte emotionele rollercoaster, maar je slaat het boek dicht met een blij en fijn gevoel.


Praktische Informatie

Titel: Geschenk onder de boom
Serie: 
Auteur: Patricia van Dam
Genre: Romance
Pagina’s: 58
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 9789464208801
Prijs (E-Book): €3,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.