Recensie

Blogtour, Omarm ons – Ryanne Veldkamp

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag deel ik mijn recensie in het kader van een blogtour. Namelijk het debuut boek van Ryanne Veldkamp met als titel Omarm ons.

Lieke is even helemaal klaar met mannen als ze voor een half jaar naar Zeeland vertrekt om op het huis van haar tante te passen. Maar toch: wie is die buurjongen die haar van de trein haalt nou echt?
Lieke verruilt een half jaar lang het Groningse Haren voor Zeeland. Ze heeft net ontdekt dat haar vriend Nick er een dubbelleven op nahield. Met deze ervaring op zak is ze voorlopig echt even klaar met de liefde. Tenminste, dat had ze gedacht… Vanaf het moment dat Lucas, haar nieuwe, tijdelijke buurman, haar ophaalt van het station wekt hij haar interesse. Lucas, voor vrienden: Luuk, is beslist knap en Lieke kan niet voorkomen dat hij haar enorm aantrekt en intrigeert. Maar Luuk is behalve een ontzettend leuke verschijning om te zien ook enorm gesloten. Ze probeert toenadering te zoeken, maar Luuk weigert het achterste van zijn tong te laten zien. Lieke wil maar wat graag weten wat er schuil gaat achter de muur die Luuk optrekt. Lukt het Lieke om hem ervan te overtuigen dat hij haar kan vertrouwen, of is Luuk op zijn beurt te beschadigd om nog in de liefde te kunnen geloven?
In Omarm ons maken we kennis met Lieke. ze gaat een half jaar lang passen op het huis van haar tante in Zeeland. Wanneer ze in Zeeland arriveert op het treinstation, is het echter niet haar tante die haar ophaalt, maar Lucas (Luuk) haar buurman.

Vanaf het moment dat Lieke in Zeeland is, ontmoet ze nieuwe mensen.  Wanneer ze voor het eerst uit gaat, ontmoet ze Cedric en Lara, maar ook Jeroen. De vriendschap tussen Lara en Lieke is er meteen.

Naarmate ze langer in Zeeland woont, komt ze haar buurman Luuk steeds vaker tegen het lijf. Wanneer Lieke beseft dat ze gevoelens krijgt voor Luuk besluit ze meer toenadering te zoeken. Maar welke geheimen draagt Luuk met zich mee?

Ryanne Veldkamp begint het boek met een heftige scene, een zelfmoord van Hidde. Voor sommige mensen kan dit een trigger zijn. Zelfbeschadiging/automutilatie is ook een onderwerp wat meermaals terug komt. Kan je hier niet tegen, laat dit boek dan liggen.

De schrijfstijl van Ryanne Veldkamp is soepel en prettig, ze geeft kleine stukjes informatie over wat er met Luuk is gebeurt en zorgt er ook voor dat het geen informatie dump is.

Het boek is geheel geschreven vanuit Lieke haar perspectief. Je leer haar goed kennen en kan ook met haar mee voelen. Tevens leer je Luuk ook goed kennen gedurende het boek. De emoties die hij voelt stralen van hem af en komen echt binnen.

Om allemaal spoilers te vermijden laat ik de recensie hierbij, want er zijn veel dingen die gebeuren belangrijk zijn in dit verhaal.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven roman van Ryanne Veldhuizen haar hand waar heftige thema’s als automutilatie en zelfmoord centraal staan.
Vanuit Lieke haar perspectief beleven we de ontluikende liefde tussen haar en Luuk. Luuk heeft een rugzakje en duwt Lieke steeds weg, maar ze geeft niet op. De informatie over Luuk komt geleidelijk aan waardoor je ook echt met Luuk mee kan voelen.


Praktische Informatie

Titel: Omarm ons
Serie: 
Auteur: Ryanne Veldkamp
Genre: Feelgood
Pagina’s: 294
Uitgever: Uitgeverij Hartklopper
ISBN (paperback): 9789083081632
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book):
Prijs (E-Book):

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.