Recensie

Blogtour, Schijnsoldaat – Marleen Dolman

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,
Voor de blogtour rondom Marleen Dolman haar debuut is er een blogtour georganiseerd.
Vandaag is het aan mij een recensie over dit science fiction boek te delen.

Uit angst voor de veiligheid van haar broertje voelt schijnsoldaat Kayla van Lohuizen zich gedwongen zich als speelbal te laten gebruiken. Tot ze té ver in het nauw wordt gedreven…
Kayla van Lohuizen verdwijnt achter de tralies als de zaak van haar baas Hegens, een van de beruchtste wapenhandelaars binnen het Aardse Rijk, wordt opgerold. Onder druk gezet door de autoriteiten, die haar broertje ergens hebben ondergebracht, gaat zij ermee akkoord om als kroongetuige op te treden. In afwachting van het proces wordt ze voor haar bescherming gestationeerd als schijnsoldaat op het militaire ruimteschip De Madrid. Het valt Kayla moeilijk zich daar staande te houden. Ze past niet in de groep, heeft moeite met haar superieuren en is bang dat uitkomt dat ze zich tegen Hegens heeft gekeerd. Zijn arm is lang en de mensen waar hij mee samenwerkt, schuwen niets. Uit angst voor de veiligheid van haar broertje voelt Kayla zich gedwongen zich als speelbal te laten gebruiken. Tot ze té ver in het nauw wordt gedreven… Schijnsoldaat, een vlot verhaal dat zich afspeelt in een verre toekomst, is een thriller in een scifi-jasje.

Kayla van Lohuizen is opgepakt bij een inval bij haar chanteur, Hegens. Kayla heeft verkeerde dingen gedaan, maar wat Kolonel Kris Peters flikt pikt ze niet. Alleen om haar broertje Ido veilig te houden heeft ze al die tijd zichzelf staande gehouden.

Wanneer Kayla voor haar eigen veiligheid wordt ondergebracht op een Demarcs schip tot haar rechtszaak en haar getuigenis tegen Hegens. alle kroongetuigen zijn verdwenen of vermoord, zij is de laatste hoop van Kolonel Peters om Hegens achter de tralies te krijgen.

Op het schip heeft Trystan Hertz het bevel, hij moet erg wennen aan Kayla, gelukkig krijgt hij hulp van een van zijn commandanten en ze vind haar routine. Wanneer bekend wordt wat ze gedaan heeft en voor wie heeft een groep onder de bemanning de pik op haar.

Wanneer er een poging wordt gedaan Kayla te vermoorden wordt ze verplaatst naar een veilige plek. Commandant Joaquín Villa moet haar veilig houden, maar wat als de waarheid boven komt en alles veranderd?

Kayla is het personage waar dit verhaal om draait. Ze is een sterke vrouw die alles doet om haar broertje veilig te houden. Het boek geeft aan dat ze een groei doormaakt, als lezer kan je alleen niet echt een band met haar opbouwen dus heb ik deze zelf niet zo goed door gekregen tot het letterlijk door een personage werd gezegd.

Dit debuut van Marleen Dolman is wel heel spannend en ze weet het mysterie langzaam te ontvouwen en toch niet al te voorspelbaar te maken. De schrijfstijl is prettig, alleen in het begin is er veel worldbuilding en worden er veel personages voorgesteld waardoor je even door moet bijten.

Tijdens dit boek lees je niet alleen vanuit Kayla van Lohuizen haar personage, maar ook dat van Kolonel Peter, Kapitein Hertz en Commandant Villa.

Gelukkig wordt er per hoofdstuk aangegeven wie je mee neemt want op veel verschillende plekken gebeuren dingen en de personages zijn niet altijd bij elkaar.

Wanneer het einde naders van het boek gaat alles in een keer in een gigantische versnelling, het einde voelt voor mij te gehaast en ook niet helemaal af ook al is het verhaal afgerond.


Lang Verhaal Kort

Een mooi debuut van Marleen Dolman waar een thriller in een science fiction jasje is gestoken. Er gebeurt super veel en alles is belangrijk. Er wordt verteld vanuit meerdere personages waardoor je niet echt met een kan binden. De spanning weet Dolman goed op te bouwen en vast te houden. Alle informatie wordt geleidelijk onthuld zonder heel voorspelbaar te worden. Je moet als lezer wel door het begin heen bijten want er worden veel personages voorgesteld en er wordt een hele nieuwe wereld geschetst. Wanneer je er eenmaal door heen bent leest dit verhaal wel heel snel weg.


Praktische Informatie

Titel: Schijnsoldaat
Serie:
Auteur: Marleen Dolman
Genre: Science fiction
Pagina’s: 264
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback): 9789493158375
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9789493158382
Prijs (E-Book): €7,95

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.