Recensie

Meester in de liefde – Peggy Tchai (Meester #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Meester in de liefde is het debuut boek van Peggy Tchai. Dit boek is tevens een eerste deel van een serie. Vandaag deel ik mijn recensie met jullie.

Heerlijke feelgoodroman over twee beste vriendinnen wiens leven op zijn kop komt te staan door – hoe kan het ook anders – de liefde!

Jess de Mey heeft het allemaal: een uitdagende baan als advocaat, haar beste vriendin Lucie met wie ze de grootste lol heeft en als kers op de taart fonkelt er een joekel van een verlovingsring om haar vinger. Ja, het leven gaat Jess voor de wind. Totdat haar baas haar voorstelt aan een nieuwe cliënt, de mysterieuze Lex. Al snel komt Jess erachter dat zij en Lex een verleden delen dat verdergaat dan het werk. Als Jess vervolgens een geheim ontdekt dat het liefdesleven van haar beste vriendin Lucie kan verpesten en erachter komt dat op haar werk niets is wat het lijkt, moet ze keuzes maken. Kiest zij voor werk, liefde of vriendschap?

In Meester in de liefde maken we kennis met Lucie, ze houd van kunst en is werkzaam als tandarts assistente. Tevens was ze ooit model met haar modellen lichaam, tevens is ze tweetalig opgevoed wat dingen alleen maar makkelijker maakte. Ze heeft al sinds de basisschool een crush op Aaron, en nu toont hij interesse in haar!

De beste vriendin van Lucie is Jess (Voluit Jessebel), zij is advocaat bij Samsoe en Siffers. Jess is nu 31 jaar oud en alles lijkt helemaal goed te gaan, ze is tevens verloofd met de liefde van haar leven, toch?

Dan komt Lex (Alexander) in beeld, Jess moet een grote zaak voor Ebbinghaus Consultancy doen en daardoor heel nauw samen werken met Lex.

Wanneer ze elkaar officiel ontmoeten blijkt Lex Jess al te kennen, en Jess herkent hem ook. Deze knappe donkerharige man met prachtige groene ogen heeft haar gezien zoals ze dat niet wilde.

Vanaf dit moment gaat alles van kwaad tot erger. Jess ontdekt gevoelens die ze niet kent en voor Lucie lijkt alles eindelijk te gaan zoals ze droomde met de man waar ze altijd al verliefd op is geweest… als dit maar goed gaat.

De schrijfstijl van Peggy Tchai is heel prettig en vlot. Er wordt gewisseld tussen 3 perspectieven, namelijk dat van Lucie, Jess en Lex. Persoonlijk is dit een favoriet van mij omdat je via deze schrijfwijze met alle personages mee kan kijken.

Tchai heeft de personages goed uitgewerkt waardoor ik persoonlijk heel goed met Lucie en Jess kon mee voelen. In dit boek ligt de grootste focus wel op Jess omdat er in haar leven op dit moment het meeste gebeurt.

Dit boek zou een feelgood kunnen zijn omdat er veel leuke dingen gebeuren, maar ook goede plottwists in het boek zitten.
Het einde is op een bepaalde manier heel fijn en geeft voldoening ook al is dit niet hoe je het zou verwachten.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven romance over twee beste vriendinnen in hun begin 30. Jess lijkt alles voor elkaar te hebben, maar de liefde gaat haar hele leven op zijn kop zetten. Lucie is stiekem altijd op 1 man verliefd geweest en heeft ineens aandacht voor haar!
De schrijfstijl is heel toegankelijk en de afwisseling van perspectief tussen de personages geeft het boek extra diepgang waardoor je tevens met allemaal mee kan voelen.


Praktische Informatie

Titel: Meester in de liefde
Serie: Meester
Auteur: Peggy Tchai
Genre: Romance
Pagina’s: 316
Uitgever: Queen of spades publishing
ISBN (paperback): 9789083188607
Prijs (Paperback): €17,50
ISBN (E-Book): 9789083188614
Prijs (E-Book): €8,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

 

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.