Recensie

Koningin van de schaduw – Sarah J. Maas (Glazen troon #4)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Er heeft even tussen gezeten tussen het lezen van het derde deel van de Glazen troon Erfgenaam van vuur en Koningin van de schaduw. Dit mag natuurlijk de pret niet drukken gezien de serie eigenlijk een re-read is. En ja ook weer was er veel vergeten want woow wat gebeurt er veel in één boek zeg.

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen.
Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan.
Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen.
Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten.
Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven.
Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis.
En ze vecht voor haar volk,
dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Na de gebeurtenissen in Erfgenaam van vuur keert Aelin terug naar Adarlan om de mensen van wie ze houd te redden van de vreselijke koning. Ze gaat nog één keer het Celaena Sardothien wezen om terug te krijgen wat rechtmatig van haar is.

Dorian is gevangen gezet in de meest vreselijke, onmenselijke gevangenis die je kan bedenken. Niks is meer van hem en hij kan nooit meer zijn wie hij ooit was. Chaol is gevlucht van het paleis en werkt hard om onschuldige mensen te redden van de koning en zijn Valg mannen.

Wanneer Chaol weer oog in oog staat met Celaena is hij dan ook verbaasd. Aelin heeft een eigen agenda. Helaas heeft ze daar de hulp van niemand minder dan de koning der sluipmoordenaars nodig, Arobynn Hamel. Kan ze hem vertrouwen, veel keus heeft ze niet.

Weinig kennen Celaena haar ware identiteit, voor de optrekkende rebellen is zij de leider ook al weet ze het zelf niet. De wereld kijkt toe hoe de rechtmatige koningin van Terassen.

Vijand of vriend is soms lastig te onderscheiden, wanneer Lyssandra weer ten tonele verschijnt blijkt ze een onwaarschijnlijke bondgenoot om Aedion terug te halen en tevens Arobynn in de gaten te houden.

Buiten Adarlan waar Aelin zich bevind, wordt er in Morath door de heksen gewerkt om een wapen voor de oorlog te verkrijgen. Manon is hoofd van de luchtmacht der heksen en wordt naar haar idee te vaak naar de kamer van Perrington geroepen voor overleg.

Wanneer Manon een kreupele schoonmaakster, Elide, aantreft in het vertrek van de dertien denkt ze dat dit een spion is.
Maar niks is minder waar, Elide bezit heksenbloed en valt onder haar bevel.

Elide is een slaaf van haar oom, haar geboorte recht is haar afgenomen en haar huis is al heel lang weg. De monsters en heksen die in Morath rondlopen zijn verschrikkelijk dus doet ze haar werk zo goed mogelijk. Alles veranderd wanneer haar ware wezen bekend wordt, ze heeft heksenbloed.

Dit resulteert in dat Elide moet werken voor Manon. Hertog Perrington experimenteert met heksen om hier hybride van valg/heks te verkrijgen. Niks is rooskleurig en ze wilt niks liever dan vluchten.

Zonder magie kunnen de heksen, maar ook de fae niks aanrichten tegen wat er allemaal gebeurt. Chaol is er achter gekomen waardoor dit komt en hoe mogelijk de magie kan worden bevrijd. Dit zal de gevaarlijkste missie tot nu toe worden.

Aedion is veilig, maar zijn nichtje, de koningin is alles behalve veilig. Ze moet opstaan voor haar volk en de oorlog winnen. Maar geld en een leger hebben ze niet. Hoe kan dit ooit allemaal goed uitpakken?

Rowan komt ook naar Adarlan, ook al had Aelin bevolen om niet te komen. Hij komt met slecht nieuws. Lorcan jaagt op de Wyrd sleutels. Wat zijn motief ook mag zijn, Aelin heeft er één in bezit en hij is niet bang haar te doden. Zonder magie maakt ze geen kans.

Wat er allemaal verder gebeurt is te veel om op te noemen. Kunnen ze de magie terug brengen, zal Elide veilig zijn en kan Manon haarzelf terug vinden?

Lees Koningin van de schaduw en je komt erachter.

De schrijfstijl van Sarah J Maas neemt de lezer echt meteen mee terug naar Adarlan. Hoe erg het ook is, het voelt als thuiskomen. We komen terug bij oude bekende, maar maken ook kennis met nieuwe mensen zoals Elide.

Sarah J Maas weet super veel gebeurtenissen met elkaar te verweven tot één groot geheel. Er wordt gewisseld tussen het perspectief van Aelin, Elide, Manon, Chaol en Dorian wat soms ervoor zorgt dat je even moet schakelen in het verhaal. Het geheel is overzichtelijk alleen er gebeurt heel veel tegelijk.


Lang Verhaal Kort

Een weer heerlijk weerzien met oude bekende en een kennismaking met nieuwe personages. Er gebeurt super veel tegelijk en er wordt meermaals gewisseld van wie het verteld, hierbij moet je goed blijven opletten. De schrijfstijl is vlot en prettig. Het boek bevat alle elementen wat Sarah J Maas haar werk zo goed maakt.


Praktische Informatie

Titel: Koningin van de schaduw
Serie: Glazen troon
Auteur: Sarah J Maas
Genre: Fantasy
Pagina’s: 640
Uitgever: Boekerij
ISBN (paperback): 9789022580271
Prijs (Paperback): €21,99
ISBN (E-Book): 9789402308778
Prijs (E-Book): €12,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.