Recensie

Blogtour, Nieuwe horizon – Tais Teng, Vanessa Gerrits, Joni Voorter, Antoni Dol, Ilse van der Hout, Vivian van Leeuwen & Cassandra Sterling

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Nog net op de valreep mijn recensie voor de blogtour rondom Nieuwe horizon.
Nieuwe horizon is een verhalen bundel van Dutch Venture Publishing en bevat 7 verhalen van 7 auteurs.
Per verhaal zal ik een beoordeling geven.

Een bundel met verhalen van oude rotten in het vak en nieuwkomers, allemaal met een futuristisch tintje en geschreven voor
young adults.

Wat als je voor elk klein vergrijp al de doodstraf zou krijgen, het concept reality TV iets te ver door zou schieten naar een dystopie, of je genen verregaand gemanipuleerd zouden worden? In deze verhalen word je door ruimteprinsessen meegenomen naar de sterren, worden er handelsoorlogen uitgevochten, wagen mensen het om hun veilige wereld te verlaten en winnen ze ondanks barre omstandigheden elkaars hart.

Durf jij voorbij de nieuwe horizon te kijken?

 

In Mulans voetsporen – Tais Teng

Wanneer er een aanslag is gepleegd op de keizerlijke familie overleeft alleen Mingze dit. Er blijkt wanneer de bijkomt een strijd gaande te zijn tussen meerdere “valse” keizers die allemaal willen regeren. Aangezien zij de laatste erfgenaam is van de echte keizerlijke familie is ze in gevaar. gelukkig heeft ze een bionische kat die haar beschermt en helpt.

Wanneer ze besluit zoals Mulan zich te vermommen als een man komt ze er achter dat de Letten aan de macht zijn en dat de vrouwen hier de echte krijgers zijn.
Wanneer een van de vrouwen besluit haar te veroveren ziet ze haar kans schoon om informatie te krijgen.
Maar gaat alles wel zoals Minge had bedacht en wie kan ze wel of niet vertrouwen?

Het is een leuke hertelling met een goede dosis girl power. De gebruiken van de Letten wordt vluchtig uitgelegd waardoor je meer beleving krijgt bij het volk. Mingze blijft oppervlakkig maar je kan haar begrijpen. Helaas was het verhaal voor mijn gevoel te kort en had deze best wat langer mogen zijn om over sommige situaties meer uitleg/diepgang te geven.

 

15 minuten – Vanessa Gerrits

Het moment dat Vlata wakker wordt en te horen krijgt dat zij vandaag “de ster van de dag” is en dus de hele dag gevolgd wordt door onzichtbare camera’s kan haar geluk niet op.
Ze had toevallig een afspraak staan bij een health centrum voor haar gekke klachten. Wanneer ze onderweg er naartoe is met de trein ontmoet ze Arjon. Het moment dat Vlata ontdekt dat ze anders is veranderd heel haar leven.

In 15 minuten volgen we Vlata die op dat moment een grote verandering doormaakt. Ze komt er achter wie ze echt is, maar wat nu? Vanessa Gerrits heeft een leuke, vlot geschreven verhaal in toekomst setting weten. Het is een spannend verhaal en je wilt door blijven lezen omdat er super veel gebeurt. tevens kan je goed met Vlata mee leven en je inbeelden wat er allemaal door haar heen gaat.

 

Een zoektocht naar perfectie – Joni Voorter

De “perfecte” Lynn is goed in alles wat ze doet. Alles veranderd wanneer er een “gammeling” genaamd Ina in haar klas komt.
Ina is anders dan de mensen in de klas waar ze zit. Ina is niet genetisch aangepast en past dus niet in de perfecte klas.

Wanneer Lynn besluit kennis te maken met Ina, kruipt Ina onder haar huid. Lynn besluit dat ze samen het project wilt doen met Ina en hierdoor wordt een reeks aan gebeurtenissen die je niet voor mogelijk kan houden in gang gezet.
Is alles wel zo perfect als in het wereldje vaan Lynn in leeft?

Joni Voorter heeft een soort high school vibe mee gegeven aan dit verhaal waardoor het heel laagdrempelig is om te lezen. Tevens is Lynn als personage heel goed uitgewerkt waardoor je goed met haar kan mee voelen. Stiekem vind ik het jammer dat het geen volledige roman is want het verhaal leest echt heel goed weg.

De diamanten eeuw – Antoni Dol

In de diamanten eeuw maken we kennis met Melchior. Hij is een technici die schepen repareert en ook spiegelschepen kan fixen. Maar Melchior is nog steeds in opleiding wanneer zijn leermeester gewond raakt tijdens een schepen slag. Nu moet Melchior zelf alles doen waardoor hij midden in een oorlog terecht komt.

dit verhaal is eigenlijk een gemoderniseerde hertelling van Michiel de Ruyter. Door de vele technische dingen die aan het begin van het verhaal even worden rondgestrooid is het voor mij heel lastig om lekker in dit verhaal te komen. Want uiteindelijk voegt dit niet direct wat toe aan het verhaal wat afbreuk doet aan dit verhaal.

Onder duizend holografische vissen – Ilse van der Hout

Vince heeft zijn broer verloren door een verkeersongeluk. De vriendin van zijn broer, Sherry, zorgt sinds dat moment voor hem. De omgeving waar Vince woont is alleen niet veilig, het krioelt er van de criminele activiteiten zoals illegale straat races.

Wanneer er voor de deur van Vince een lijk wordt gevonden wordt alles anders. Samen met Rex, zijn vriend, gaat hij naar China town om samen te genieten. Helaas zit genieten er niet bij.

Onder duizend holografische vissen is een heel kleurrijk verhaal met meerdere personages die echt wat toe voegen aan het verhaal. Het verhaal heeft een open einde waardoor ik stiekem heel benieuwd ben hoe dit verder haat met Vince, Rex en Sherry.

 

Uit de gratie – Vivian van Leeuwen

In de toekomst is Nederland niet meer hoe het vroeger was. Er zijn nieuwe wetten aangenomen waarbij mensen sneller worden geëxecuteerd. Gratie of vergeving bestaat niet meer, ben je het er niet mee eens kan dit zomaar je leven kosten.

Voor elke overtreding krijgt een mens strafrechtpunten. Wanneer iemand 100 punten heeft wordt hij/zij vogelvrij verklaard. Dit betekend dat je leven wordt beëindigd.
Natuurlijk zoals in elke verdrukking zijn er rebellen ondergronds bezig dit aan te pakken, maar wat kunnen Grace, Lissa en Rob in deze strijd betekeken?

Kunnen ze Nederland redden of krijgen ze zelf 100 punten?

Dit debuut verhaal van Vivian van Leeuwen vind ik hele erg leuk! Grace wordt goed uitgewerkt als personage en haar keuzes zijn heel logisch daardoor. De kleine plot twist die ze meermaals weet aan te brengen maken dit verhaal spannend. Ergens vind ik dit verhaal de vibe van De Selectie hebben. Echt een schot in de roos dit verhaal. Dit vind ik stiekem de leukste uit de bundel.

 

Voorbij het schild – Cassandra Sterling

Zerra en Rym zijn allebei wees geworden door een explosie op het lab waar hen ouders werkte. Sinds deze gebeurtenis 10 jaar gelezen zijn ze samen in een speciaal huis ondergebracht.
Nu het moment komt dat ze kunnen gaan studeren aan het lab waar hen ouders zijn omgekomen.

Rym haat deze plek, hij heeft er een naar gevoel bij en wilt Zerra niet alleen daar naar toe laten gaan. Het moment dat ze het lab betreden zal hun leven voor goed veranderen.

Cassandra Sterling heeft een leuk, vlot en boeiend verhaal weten neer te zetten. Alles is anders dan je kan denken waardoor je echt verrast wordt tijdens het lezen.
Het verhaal gaat over de onvoorwaardelijke vriendschap in een science fiction jasje.

 


Lang Verhaal Kort

7 leuke Young Adult verhalen met een Science Fiction thema. Voor ieder is er wat wils want de verhalen zijn allemaal totaal anders.


Praktische Informatie

Titel: Nieuwe horizon
Serie: 
Auteur: Tais Teng, Vanessa Gerrits, Joni Voorter, Antoni Dol, Ilse van der Hout, Vivian van Leeuwen en Cassandra Sterling
Genre: Young Adult, Science Fiction
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585936
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201678838
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.