Recensie

Blogtour, Ellowyns toren – Cathinca van Sprundel

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Cathinca van Sprundel heeft weer een nieuw boek geschreven. Zoals we van haar gewend zijn is het weer een magisch verhaal met spanning en avontuur en natuurlijk gebaseerd op bestaande, minder bekende sprookjes, mythe en saga.

Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt.

Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen.

Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..?

Een verhaal over dapperheid, je angsten overwinnen en queer liefde.

Arthen wilt koning worden, om hiervoor in aanmerking te komen moet hij naar het verloren domein toe en terugkeren met een wonder of een bruid. Wees gewaarschuwd, dit land heeft zijn eigen regels en hier dien je je aan te houden.

Merryn is het zusje van Arthen, wanneer ze haar kitten genaamd Mormel zoekt overhoort ze een complot tegen haar broer.
Ze moet hem zien te waarschuwen tegen dit gevaar, maar hoe?

Wanneer Merryn besluit naar het verloren domein te gaan komt ze een gewonde eend tegen. Zo goed dat ze is besluit ze de eend mee te nemen en te verzorgen.

De eend in kwestie is betoverd en gaat bij de naam Kytto. En deze eend weet meer dan zijn snater doet vertellen. Ook dit wezen is gebonden aan de regels van het verloren domein.

Merryn, Kytto en Mormel gaan samen opzoek naar Arthen in het verloren domein. Dit is tot ze op een grote toren stuiten. Maar wat Merryn en Mormel binnen aantreffen is niet wat ze verwachtten.

Ellowyn is de bewoonster van de toren. Ze is beeldschoon, heeft lang rood haar en sprekende ogen. Tevens heeft ze een bijzondere tekening op haar gezicht. Ellowyn weet wel dat de toren haar niet voor altijd veilig kan houden, maar deze vrouw is bijzonder en sterk en maakt gevoel los wat ze niet kent.

Wanneer Ellowyn eenmaal haar veilige toren verlaat samen met Merryn en Mormel vervolgen ze de zoektocht naar Arthen.
Eenmaal hem gevonden, maken we kennis met Es. Es dient met U te worden aangesproken en als er over hem wordt gesproken is dat in de vorm van Gij.

Elke toekomstige koning/koningin krijgt de kans zichzelf te bewijzen. Lukt het Merryn, Mormel, Ellowyn en Kytto om deze opdrachten te volbrengen?

De schrijfstijl van Cathinca van Sprundel is weer heel erg vlot en prettig. Ze weet het mysterie langzaam te ontrafelen waardoor je als lezer geboeid blijft en eigenlijk door wilt blijven lezen.

Waar in De held van Anwyn er slechts uit één perspectief is geschreven, lees je in dit boek het vanuit meerdere. Dit vind ik een pluspunt omdat je op deze manier van alle personages een goed beeld krijgt en ze beter leert kennen.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven boek van Cathinca van Sprundel haar hand. Het grote mysterie wordt langzaam ontrafeld maar op een dusdanige manier dat het boek spannend genoeg is om door te blijven lezen.


Praktische Informatie

Titel: Ellowyns toren
Serie: 
Auteur: Cathinca van Sprundel
Genre: Fantasy
Pagina’s: 250
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585943
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9798201088934
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.