Recensie

Blogtour, #Ikdatethuis – Lily Frank

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Lily Frank heeft haar boek dat ze in een leesgroep deelde uitgegeven bij Dutch Venture Publishing. Natuurlijk wilde ik deze heel graag lezen en vandaag is het tijd om mijn recensie te delen. Lily Frank kennen we al van Lowlands love stories, Het lied van mijn hart en De roadtrip van je leven.

Het valt niet mee om je liefdesleven weer op te pakken als je hart aan diggelen is gegooid.
En het valt al helemaal niet mee om te daten als je door een intelligente lockdown aan huis bent gekluisterd!

Samyra is het zat om te kniezen om een ex die haar gedumpt heeft. Ze is vierentwintig jaar en heeft een leuke baan bij het theater, maar mist desondanks iemand in haar leven. Net als ze besloten heeft om weer te gaan daten, gooit het coronavirus roet in het eten. Toch geeft Samyra de moed niet op. Met alle online datingmogelijkheden moet ze vast ook thuis kunnen daten, mits haar irritante buurman het niet steeds verpest voor haar. Alles is in ieder geval beter dan accepteren dat haar ex Sander groot gelijk had dat hij haar verliet…

 

In #Ikdatethuis ga je als lezer terug naar het begin van de COVID19 pandemie in Nederland. We volgen Samyra die opzoek is naar de liefde.
Corona maakt het alleen een stuk lastiger om te daten want Horeca en andere openbare gelegenheden zoals Bioscopen en musea zijn dicht.

Samyra werkt in het theater, ook hier moet er na de persconferentie meteen thuis gewerkt worden en komen alle geplande shows verplicht te vervallen. Dit zorgt ervoor dat Samyra de hele agenda moet omgooien en de betrokken instanties moet benaderen.

Maar het daten of mensen leren kennen wilt ze natuurlijk niet stoppen. Via Tinder komt ze de meest bijzondere mensen tegen waarbij natuurlijk ook een paar gekkies. Na een totaal belachelijke date besluit ze via een betaald platform te gaan daten.

Wanneer Samyra een account maakt op Pepper, moet ze een collage maken over zichzelf. Dit vind ze super leuk dus gaat ze enthousiast aan de slag. Meteen verschijnen er matches voor haar.

Door leuk contact met iemand besluit ze vrijwilligers werk voor de voedselbank te gaan doen. Haar eerste “opdracht” is om samen met een andere vrijwilliger, Li, etenswaren op te halen bij een restaurant.

Haar buurman blijft voor Samyra glad ijs. Ze weet niet wat ze van hem moet vinden. Tot hun paden onverwacht blijven kruisen.
Ze gaat zelf nadenken na een match op Pepper. Kan het zo zijn, is haar buurman de perfecte match?

Helaas gaat bij Li een hoop mis door Corona, zijn restaurant moet dicht en zijn tante beland op de IC. Hij moet in quarantaine en nog wel bij Samyra. Thuis daten op afstand.

Lily Frank heeft weer een heerlijke feelgood geschreven waarbij Samyra een persoonlijke groei doormaakt.
Helaas krijgen we van Li niet alles te zien omdat je alles beleeft vanuit Samyra’s ogen.

De schrijfstijl is weer heerlijk vlot met genoeg leuke situaties, maar ook de nare dingen die Corona teweeg heeft gebracht spelen een rol. Het boek wordt niet heel zwartgallig maar blijft lekker luchtig door de leuke/grappige dingen die Samyra mee maakt.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke feelgood van Lily Frank over daten in de begintijd van Corona. De gevaren die deze pandemie mee bracht komen voor zonder een negatief gevoel over het boek te brengen. De leuke en grappige dingen die Samyra mee maakt zorgen ervoor dat je het boek snel uitleest. het enige jammere is dat je Li niet goed leert kennen omdat het alleen in het perspectief van Samyra is geschreven.


Praktische Informatie

Titel: #IkdateThuis
Serie: 
Auteur: Lily Frank
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s: 336
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789403631950
Prijs (Paperback): €18,99
ISBN (E-Book): 9798201277468
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.