Recensie

Blogtour, Liefde zonder toekomst – Anne May (Zorgen voor de Liefde #3)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Zorgen voor de Liefde, de serie geschreven door Anne May heeft weer een nieuw deel. Dit keer Liefde zonder toekomst.
In het kader van de Blogtour mag ik vandaag mijn recensie delen.

Niemand heeft in principe een toekomst. We kunnen erover dromen, maar wat we hebben is het heden.

Anne is een veelbelovend neurochirurg in opleiding die kans maakt op een belangrijke onderzoeksplek binnen het ziekenhuis waar hij werkt, maar van zijn eigen hart en hoofd krijgt hij geen hoogte. Vooral niet als zijn geheimzinnige buurman vriendschap naar een heel nieuw niveau tilt. Is er meer tussen hen mogelijk, of heeft River een reden om afstand te bewaren?

Twee jaar na zijn scheiding heeft River zijn leven aardig op de rit. Hij werkt, slaapt, eet en surft. Meer is het niet, en hij weet ook dat het nooit meer kan worden. Hij heeft er vrede mee, tot hij Anne tegenkomt en begint te dromen over een toekomst die niet voor hem is weggelegd. Kan hij verder met Anne zonder zich open te halen aan de scherven van zijn huwelijk?

Is hoeverre bepaalt je verleden of er wel een toekomst mogelijk is?

 

In dit derde deel van Zorgen voor de liefde wordt het verhaal van Anne en River. Zoals gewend uit de voorgaande delen wordt het verhaal verteld vanuit twee perspectieven.

De schrijfstijl van Anne May is weer erg prettig en weet goed naar een schokkende onthulling toe te werken.
Waar het in Liefde zonder oordeel en Liefde zonder verleden om een man/vrouw relatie ging, is het dit keer een relatie tussen twee mannen.

Anne is een neurochirurg in opleiding met een bijzonder goed stel hersens. Hij is heel herkenbaar met zijn rode haar, sproetjes en blauwe ogen. Wat nog meer opvallend is, hij is een beetje onhandig op liefdesgebied.

River is een man met een gebruiksaanwijzing. In dit verhaal blijft hij mysterieus tot je echt in zijn hoofd mee kan kijken. We ontdekken bijvoorbeeld dat hij gescheiden is en zorg draagt voor een stiefzoon.

Door River zijn verleden is hij heel afhoudend naar Anne toe terwijl hij zich wel echt tot hem voelt aangetrokken.
De paden van hun blijven elkaar kruisen en hij vind het steeds moeilijker zijn afstand te bewaren.

Hoe zal Anne reageren op zijn traumatiserende verleden en krijgt River dan nog een kans van de man die zijn hart heeft gestolen

Net zoals in de voorgaande delen van Zorgen voor de liefde worden er in dit boek weer een aantal maatschappelijke thema’s verwerkt in het verhaal. Welke dit zijn mag je zelf ontdekken wanneer je dit boek leest.


Lang Verhaal Kort

Een mooi verhaal over twee mannen die verliefd zijn op elkaar, maar elkaar eerst super goed leren kennen voor er überhaupt iets gebeurt.
De reis die Anne en River afleggen is groot maar ook heel erg emotioneel. Dit boek vind ik erg mooi en stelt zeker een paar heftige thema’s centraal.


Praktische Informatie

Titel: Liefde zonder toekomst
Serie: Zorgen voor de Liefde
Auteur: Anne May
Genre: Romance
Pagina’s: 367
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback):
Prijs (Paperback):
ISBN (E-Book): 9798201777609
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.