Recensie

Op het randje van geluk – Anne May, Ales Peeters, Cecile Koops, Ellen Ooms & Corina Dekker

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Van Books & Butterflies gaan we ongetwijfeld meer horen. Dit is een imprint van Hamley Books geworden waar alleen E-books gaan worden uitgegeven.
Als onderdeel van het recensie team heb ik vandaag weer een recensie voor jullie van Op het randje van geluk.

Deze bundel bevat vijf kortverhalen van verschillende auteurs.
Ze nemen je mee naar de mooiste, droevigste, meest rakende of romantische momenten in het leven van hun personages.
De vijf verhalen draaien allemaal rond het thema geluk en zullen je hart verwarmen!

Omdat dit E-book 5 korte verhalen heeft zal ik per verhaal een kleine review geven. De verhalen zijn heel verschillend maar met een zelfde thema.

Bruidsboeket van scherven – Anne May

In Bruidsboeket van scherven maken we kennis met Elin, zij is een vrouw die moeite heeft met plezier en lachen. Haar beste vriendin Romy gaat trouwen met de liefde van haar leven, maar zij is Terminaal. Alle tijd en energie heeft ze in het zorgen van haar beste vriendin gestoken.
Door de weddingplanner Merle komt ze er achter dat het ook anders kan.

Zoals we van Anne May gewent zijn is het een gelaagd verhaal met een toch wel heftig thema. Het verhaal, hoe kort ook wist mij zeker te raken. Anne May kennen we al van Liefde zonder oordeel en Liefde zonder verleden.

Op het randje van geluk – Alex Peeters

In op het randje van geluk maken we kennis met Lies en Nina. Deze twee meiden zijn samen opgegroeid en altijd close geweest.
Het moment dat een van hen blijkt gevoelens te hebben voor de ander veranderd de dynamiek tussen hen wat ze beide ongelukkig maakt.

Liefde en vriendschap zijn nauw verbonden en overlappen soms, dat laat dit verhaal heel mooi zien.

 

Alleen samen – Cecile Koops

In alleen samen volgen we Josie. Ze gaat een weekendje weg en ontmoet een knappe vreemdeling. De vonk slaat over en ze wordt verliefd. Maar kan ze de waarheid over deze man accepteren?

Dit verhaal is heel kort maar stopt veel emotie en verhaal potentie erin. Het lijkt me super leuk om meer over Josie en haar liefde te lezen want ik denk dat er hier een prachtige novelle uit kan komen.

Bloesems en bagels – Ellen Ooms

Bloesems en bagels volgt Sophie naar Amerika om op aanvraag een dorpje te helpen met de decoratie met haar bloemschik kunsten. Wanneer Sophie de burgermeester ontmoet en nauw samen moet werken met hem ontstaan er gevoelens. kan 1 klein kusje alles veranderen?

Dit verhaal vind ik een echte feelgood en werd stiekem zo blij toen ik deze las.

Zijn stille wens – Corina Dekker

Tom zorgt sinds de zelfmoord van zijn beste vriend voor de vrouw en zijn zoontje die hij heeft achter gelaten. In Zijn stille wens wordt een tragisch liefdesverhaal verteld waarbij Tom heel erg worstelt met zijn gevoelens voor moeder Julia.

In dit verhaal zit een verdrietig begin, maar liefde is een rode draad die het licht in dit verhaal maakt. Tevens is dit verhaal zeker een super goed idee voor een vol boek.


Lang Verhaal Kort

vijf allemaal andere verhalen van vijf auteurs met allemaal andere opvattingen van geluk en alles wat erbij komt kijken. Doordat alle verhalen max 5 pagina’s zijn kan je deze makkelijk ergens tussendoor lezen om even te ontspannen.


Praktische Informatie

Titel: Op het randje van geluk
Serie:
Auteur: Anne May, Alex Peeters, Cecile Koops, Ellen Ooms & Corina Dekker
Genre: Feelgood
Pagina’s: 48
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN (E-Book): 9798201344962
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.