Recensie

Blogtour, Wedden van wel? – Vannessa Thuyns

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

In het kader van de blogtour rondom Vannessa Thuyns haar nieuwste boek, Wedden van wel is het vandaag eindelijk mijn beurt om de recensie te delen.
Vannessa Thuyns kennen we al van Knetterverliefd, Vakantievlinders en Negentig seconden.

 

Robine heeft één motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets vijfentwintighonderd kilometer van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan. Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest én op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in Italië. Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, té zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper toch leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

In Wedden van wel? maken we kennis met Robine en haar familie. Robine komt speciaal voor haar vader zijn 65ste verjaardag terug naar Nederland na 1,5 jaar niet daar te zijn geweest.
Wanneer Robine aankomt op het vliegveld wordt ze opgewacht door haar tweeling broer Sep. Samen rijden ze naar het ouderlijkhuis waar grote zus Daphne al op ze wacht samen met hun vader.

De band tussen Daphne en Robine kan je op zijn zachts gezegd gespannen noemen want ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Met Sep en vader als scheids weet het verjaardagsfeestje nog enigszins normaal te verlopen.

Dit is tot de bom wordt gedropt dat hij het huis wilt verkopen. Nu zijn vrouw dood is en hij een nieuwe vriendin met een prachtige boerderij heeft wil hij graag daar permanent gaan wonen.
Dit val geen van de drie kinderen goed, zij zijn hier immers opgegroeid.

Tevens is het verjaardagsfeest verzet met 2 maanden zodat deze op de boerderij kan plaatsvinden. Robine wordt gevraagd om tot die tijd te blijven, met veel aandringen doet ze dit.
Nu de kogel door de kerk is en Robine dus langer blijft gaan zij en Sep samen naar het lokale café waar hij altijd komt.

Hier besluiten Sep en Robine een weddenschap af te sluiten zoals ze dit als kind zijnde ook deden, Wedden van niet, wedden van wel?
Zo gezegd, zo gedaan.

Als weddenschap moet Robine de eigenaar van het advocaten kantoor waar hij werkt mee zien te nemen naar het familie feest. Dan als het lukt kan Robine zonder gezeur of op Sep zijn kosten terug naar Sicilië.

Jasper van Gunnik is deze twee maanden de persoon waar Robine contact mee moet zien te leggen. De eerste ontmoeting loopt alles behalve gesmeerd.
Ze voelt de kans om weer terug te vluchten door haar vingers glippen. Als dit gebeurt moet ze verplicht in Nederland blijven.

Wanneer Robine door onvoorziene omstandigheden toch in contact komt met Jasper van Gunnik, dan pas gaan het balletje moeizaam rollen.
Jasper is een beetje nukkig en op zichzelf maar besluit Robine wel te helpen en helpt haar zelfs aan een baan.

Wat een baan krijgt ze. Assistent van tv persoonlijkheid de Ruyter. Deze relatie zou ik omschrijven als een haat liefde want hij kan niet zonder haar, maar ergert zich kapot aan haar. En dit is wederzijds. Als persoonlijk assistent en soort van slaafje doet ze alles wat hij vraagt.

In privé sfeer heeft Robine nog steeds de voorbereidingen voor her feest van haar vader en de date die ze moet regelen met Jasper om terug te kunnen.
Dit alles maakt dit een zeer gevarieerd boek waar veel in gebeurt.

het boek voelt als een normaal leven zoals deze voor veel mensen echt kan zijn. Er zijn familie aangelegenheden, werkdruk en dan nog een man waar je verliefd op wordt waardoor je de weddenschap totaal vergeet.

De schrijfstijl van Vannessa Thuyns is weer heel erg prettig en meteen pakkend. Er zit voldoende humor in, maar belangrijker nog is de groei die personages tijdens dit verhaal doormaken. Thuyns heeft zichzelf met dit boek overtroffen en vind ik het beste boek tot nu toe.

het is natuurlijk een Feelgood dus je weet al wie er samen zouden moeten komen, maar dit verhaal en de reis die Robine en Jasper afleggen is zo mooi en goed uitgewerkt dat ik graag nog meer van hen zou willen lezen.

 


Lang Verhaal Kort

Vannessa Thuyns heeft met dit boek haar beste werk tot nu toe geleverd. Een heerlijke feelgood die je meteen pakt en personages die gaandeweg groeien. het verhaal voelt heel realistisch en alles wat er gebeurt is luchtig omdat er ook een lekkere dosis humor in zit.


Praktische Informatie

Titel: Wedden van wel
Serie: 
Auteur: Vannessa Thuyns
Genre: Feelgood
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585929
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book):
Prijs (E-Book):

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.