Recensie

De Leider – Shanna Bell (Bad romance #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Maffia romance is zo verslavend om te lezen. En het bijzondere is, net zoals Soraya Naomi is Shanna Bell een Nederlandse auteur die schrijft in dit genre. Vandaag maken we kennis met Gio en Jazzy in De Leider, het eerste deel van de Bad Romance serie.

Giovanni Detta: een arrogante vastgoedmagnaat die denkt dat hij mij bezit omdat hij mij heeft uitgekozen.

Ik dacht het niet.

GIO
Ik zal de moord op mijn ouders wreken.

Ik zal de verantwoordelijken laten lijden.

Het enige wat ik nodig heb is Jazzy: de sleutel tot mijn plannen.

JAZZY
Ik ga mijn oude leven achterlaten en opnieuw beginnen.

Ik zal voor niemand buigen.

Het laatste wat ik nodig heb is Gio: de dominante man die mijn vrijheid wil inperken.

In De Leider ontmoeten we de familie Detta en de familie Rossi. Wanneer het hoofd van de familie Rossi zijn einde nabij is besluit hij een deal te sluiten met de sterke familie Detta. Hij bied een van zijn kleindochters aan als bruid voor minimaal 2 jaar aan Giovanni Detta.
Met deze deal krijgt Gio hij het bedrijf van de familie Rossi voor een veel betere deal dan een vijandige overname.

De rossi dames zijn er drie van en ze zijn allemaal een potentiële bruid. Marry is er neutraal in en wilt haar opa plezieren. Gina ziet haar kans schoon om in luxe te leven. Jocelynn is een ander geval, zij wilt haar vrijheid en met een gearrangeerd huwelijk kan dit nooit lukken.

De avond dat Gio en zijn broers een bezoek brengen aan de Rossi villa loopt alles mis. De eerste ontmoeting tussen Jocelynn (beter bekend als Jazzy) en Gio verloopt alles behalve goed. Jazzy besluit te vluchten naar het buitenland om uit de klauwen van Giovanni Detta te blijven.

Gio ziet dit als een uitdaging en besluit dat Jazzy ZIJN bruid gaat zijn en besluit achter haar aan te gaan. Dit is voor hem lastiger dan gedacht. Hij kan niet zelf achter haar aan gaan dus stuurt hij zijn aangenomen broer Hector om zijn bruid te gaan halen wanneer ze haar eindelijk hebben getraceerd.

Wanneer Jazzy eenmaal is gepakt en terug is gebracht naar Gio moet ze echt trouwen met hem. Ze blijft volhouden dat het voor maar 2 jaar is. Wat ze niet beseft is dat er steeds meer gevoelens voor hem ontstaan. Wilt ze wel dat dit na 2 jaar over is?

Eenmaal getrouwd met zijn Jazzy beginnen emoties en gevoelens zich te ontwikkelen. Zijn vrouw veilig houden en voor haar zorgen is onderdeel van zijn leven geworden zoals het een goede man betaamt.

De relatie van Gio en Jazzy krijgt aardig wat klappen te verduren. Kunnen zij samen deze uitdagingen aan of breekt het ze op?

De schrijfstijl van Shanna Bell is erg vlot en ze weet je vanaf de eerste pagina van het boek meteen mee te nemen in de wereld van de familie Detta/Rossi. Wanneer de lezer bepaalde dingen niet kan weten wordt dit gaandeweg altijd uitgelegd.

Doordat het boek wordt verteld vanuit twee personen, Jazzy en Gio, kan je makkelijk mee leven met beide. Hierdoor overziet de lezer de situatie beter dan Gio en Jazzy zelf. Ergens is dit wel leuk, maar ook frustrerend omdat er soms kleine dingetjes een groot verschil kunnen maken.

Waar er soms veel personages passeren voegen deze allemaal wel wat toe aan het verhaal. Doordat het een serie is waar per boek een ander personage wordt uitgelicht is, kan je nog even in deze wereld blijven. Dit is voor mij altijd wel een pluspunt.


Lang Verhaal Kort

Een vlot geschreven verhaal over de machtige Giovanni Detta en de koppige Jocelynn Rossi. Het is een maffia sfeer boek waarbij Gio Jazzy claimt als zijn bruid. Maar zij besluit te vluchten. Hij zal alles doen haar te krijgen en houden. Gevoelens die ontluiken en gevaar dat op de loer ligt geeft dit boek een hoog veslavingsgehalte waardoor je het boek heel snel uit leest. Daarbij ontmoet je veel bijzondere personages die allemaal een eigen verhaal hebben.


Praktische Informatie

Titel: De Leider
Serie: Bad Romance
Auteur: Shanna Bell
Genre: Maffia Romance/Romance
Pagina’s: 246
Uitgever: Dutch Venture Publishing (Paperback)/Bell Press (E-book)
ISBN (paperback): 9789403612614
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-Book): 1230004011590
Prijs (E-Book): €2,49

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Detta wordt al over gesproken in het eerste deel, De Leider. Hij zit vast voor belasting fraude, maar dit heeft hij zelf niet gedaan. Zijn broers proberen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.