Recensie

Sjamaan van de zwarte dood – J. M. Anna

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Samen met Proudbookjunkie heb ik weer een boek gelezen. Dit keer geen feelgood, maar een fantasy romance.
Sjamaan van de zwarte dood is het eerste fantasie boek dat ik lees van J. M. Anna haar hand. We kennen haar wel al als Emma Anna.
Deze boeken lazen fijn weg, maar Fantasy is wel andere koek.

De zeventienjarige Narä weet weinig van de wereld. Haar hele leven lang heeft ze veilig onder de vleugels van haar overbezorgde moeder geleefd, zo ver mogelijk bij haar stamgenoten vandaan. Als blijkt dat de toekomst van hun stam gevaar loopt, neemt Narä’s vader, het stamhoofd, een rigoureus besluit en benoemt haar tot zijn opvolgster. Een positie waar ze eigenlijk geen recht op heeft vanwege een geheim dat ze met zich meedraagt. Een verstandig huwelijk zou haar kunnen helpen, maar wil ze dat wel? Hedhis, haar jeugdvriend die jaren geleden vertrok om sjamaan te worden, is sinds kort weer thuis en zou haar wellicht kunnen helpen de juiste beslissingen te maken. Ze zijn immers uit hetzelfde hout gesneden. Maar Hedhis is veranderd. De duisternis zweemt om hem heen en de meeste mensen mijden hem wanneer hij niet van nut is. Narä stoot hij af. Maar hoe harder hij haar wegduwt, hoe sterker de aantrekkingskracht. Is hij nog wel de jeugdvriend van vroeger, met wie ze een onverwoestbare band had, of trekt hij haar steeds dieper de duisternis in, weg van het pad dat haar moeder voor haar had uitgestippeld? Een verhaal over opgroeien, loslaten en een allesverwoestende, verboden liefde.

 

In Sjamaan van de zwarte dood maken we kennis met Narä, zij is een Stoichis. Dit wil zeggen dat zij een element kan beheersen/sturen.
Narä is opgegroeid als dochter van het stamhoofd maar vrijwel helemaal opgevoed door haar moeder. Haar moeder is extreem beschermend en wilt Narä van alles op de wereld wat haar gave kan doen onthullen weghouden.

Het lot heeft echter andere plannen met haar, dit had een orakel ook al verteld aan haar moeder Demeter al verteld.
Narä wordt door haar vader benoemd als stam opvolger en moet hierdoor verplicht evenementen bijwonen en mee de wereld in trekken om met de andere stammen te praten.

Er is een gezamenlijke vijand die heel Astoris wilt overnemen. Het eiland waar zij wonen is al langere tijd in handen van de vijand, maar veel stammen accepteren dit niet meer. De zwarte dood trekt langzaam weg en hierdoor ontstaat er een oorlogsdreiging.

In het boek volgen we het verhaal van Narä, zij is de Ik-persoon in het boek. Ze is al sinds klein af aan verliefd op Hedhis. Hij is een Stoichis die alle 4 de elementen kan beheersen. Traditie wilt dat wanneer de stam het ontdekt, de kinderen worden opgevoed door sjamanen en uiteindelijk het volk gaan dienen. Zo gebeurde dit met Hedhis.

Wanneer hij terug kwam in het leven van Narä zette dit haar leven op zijn kop en merkte ze dat haar liefde voor hem nooit is verdwenen.
Gedurende dit avontuur komen ze steeds dichter tot elkaar. De lucht tussen hen knettert.

De Sjamaan van de Zwarte dood is een romantische fantasy. J. M. Anna heeft het verhaal van Hades (Griekse god van de onderwereld) en Persephone (Griekse godin van de onderwereld en de lente) verteld op een spannende en toch verslavende manier.

Doordat er in Astoris een eigen taal is zijn er door Anna een aantal woorden gemaakt die een eigen betekenis hebben. Dit was in het begin even wennen maar na een paar hoofdstukken, als je de woorden een beetje kent leest dit boek super snel weg.

De schrijfstijl van J. M. Anna is heerlijk vlot en ze weet het boek spannend te houden waardoor je gewoon wilt door lezen. Het enige waar ik niet zo blij mee was, is de super grote cliff hanger!! Ik moet gewoon weten hoe het verder gaat want ik ben zo gek op Narä en Hedhis geworden!


Lang Verhaal Kort

J. M. Anna heeft een heel spannend en toch romantische fantasy neergezet waarbij je helemaal kan inleven in Narä. Het boek blijft boeien omdat er zo veel spanning in wordt verwerkt dat je het niet kan wegleggen. De schrijfstijl van J. M. Anna is heel vlot en leest super weg als je eenmaal de woordjes die ze zelf heeft bedacht kent. Alleen die Cliffhanger!? Je wilt gewoon weten hoe het verder gaat!


Praktische Informatie

Titel: Sjamaan van de zwarte dood
Serie: Sjamaan van de zwarte dood #1
Auteur: J. M. Anna
Genre: Fantasy, Romance
Pagina’s: 356
Uitgever: EmmaBooks
ISBN (paperback): 9789464060973
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 1230003965030
Prijs (E-Book): €6,50

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.