Recensie

De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Met Proudbookjunkie heb ik weer een feelgood boek gelezen. Dit keer kozen we De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans.
De buddyread duurde deze keer alleen langer dan 2 dagen, maar gelukkig maakt dat niet uit want gewoon een berichtje om af te stemmen hoe veel we lezen en daarna lekker kletsen. Weer bedankt meis was weer leuk!

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

In De mooiste dag van je leven maken we kennis met Krista. Ze heeft recentelijk haar moeder verloren en zorgt voor haar gehandicapte broer. En ze werkt in de kringloopwinkel van Silvia, haar moeders beste vriendin.

Wanneer er een doos wordt binnen gebracht waar een prachtige trouwjurk in zit, wordt Krista door haar collega gepusht om deze aan te trekken. Ze besluit dit te doen en de jurk zit als gegoten. Maar tot overmaat van ramp komt Silvia net binnen en zij houd niet van klieren onder werktijd.

Dus Krista besluit de hele doos te kopen. Hier ontdekt ze dat het waarschijnlijk een ongeluk is dat deze doos met jurk en alles bij de kringloop is beland. Door de brieven te lezen en de nummers te bellen komt ze in contact met Roy.

Roy is zijn aanstaande verloren door een verschrikkelijk auto ongeluk en is nog in de rouw. Hij is Krista zo dankbaar dat hij de doos terug heeft met alles er nog in dat hij haar wilt bedanken.

Roy nodigt Krista bij hem thuis uit om te helpen de kleding van zijn overleden verloofde uit te zoeken. Hierdoor krijgt Krista een totaal nieuwe garderobe en ze heeft geen ruimte in de kast om deze op te ruimen.

Krista besluit haar collega te bellen om naar Ikea te gaan, maar het moment dat ze dat heeft gedaan krijgt ze spijt. Ze is lief, maar zo druk en kan gewoon niet haar mond houden. Tot overmaat van ramp rijd haar collega Roy aan met haar karretje! Dit zorgt ervoor dat ze weer oog in oog met elkaar komen.

Zo galant als Roy is biedt hij hulp aan Krista aan om de kast in elkaar te zetten. Dus zo gezegd en zo gedaan.
Roy heeft tevens een handje ervan om er “niet goed” uit te zien als ze Roy tegen komt.

Krista en Roy komen elkaar steeds vaker tegen, dit zorgt ervoor dat zelfs tijdens Roy zijn werktijd hij haar tegen het lijf loopt.
Hij werkt met probleem jongeren en het lijkt hem een goed idee om langs te gaan bij de kringloop winkel van Silvia.

Het moment dat ze daar aankomen en de jongens door hebben dat die twee elkaar wel leuk vinden begint het plagen.
Gelukkig heeft Silvia de jongens zo in het gareel en gedragen ze zich netjes.
Daarbij probeert zij niet zo subtiel Krista en Roy te koppelen.

Daarbij heeft Krista nog een groot geheim, haar gehandicapte broer. Hij komt op de meest onhandige momenten in beeld. Dit levert meer problemen op dan goed is voor haar en tevens voor Roy.

Natuurlijk komen Roy en Krista wel samen, maar hoe kan Roy zijn overleden verloofde in het verleden laten en Krista haar grootste geheim prijsgeven?

De schrijfstijl van Tamara Haagmans is heel prettig. Het verhaal bouwt zich goed op en er gebeurt genoeg om het boek leuk te houden.
Tevens zit er een groot geheim in verweven waardoor je ook wilt doorlezen. Wanneer de waarheid eindelijk boven tafel is heb je zeker een doos tissues nodig.

 

De humor die kenmerkend is voor de werken die ik gelezen heb van Tamara Haagmans zijn weer aanwezig. Dit is zeker een reden dat zij voor mij een van de betere feelgood auteurs van Nederlandse Bodem is. Italiaanse toestanden was een heerlijke short read. Een volledig boek is zeker ook niet te versmaden.

 

Het enige min puntje voor mij is dat het einde een beetje gehaast voelde. Dat je vrede hebt met het verleden komt niet ineens, net zoals het verwerken van een groot toch wel shockend geheim.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke feelgood met een toch ook gelaagd verhaal. Tegen de zware momenten staan scenes met humor. De schrijfstijl van Tamara Haagmans weet je meteen mee te pakken.


Praktische Informatie

Titel: De mooiste dag van je leven
Serie: 
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelfood
Pagina’s: 240
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN (paperback):9789021026787
Prijs (Paperback): €17,50
ISBN (E-Book): 9789024585229
Prijs (E-Book): €7,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.